Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Dom zdravlja Subotica zbog viška zaposlenih, ima problem sa Stomatološkom službom
  Pojedine ambulante bez zubara
  30.01.2016.

  Zbog Odluke koju je krajem prošle godine Ministarstvo zdravlja donelo da se dostave podaci o višku zaposlenih u stomatološkim službama za potrebe obaveznog zdravstvenog osiguranja, stomatološka služba subotičkog Doma zdravlja radi otežano, a pacijenti u pojedinim ambulantama ostali su bez stomatologa.

  3445_1.jpg
  dr Mihaela Budimski

  Kako navode u subotičkom Domu zdravlja, u Stomatološkoj službi ukupan broj zaposlenih bio je 89, te je u skladu sa odlukom Ministarstva zdravlja sprovedena racionalizacija zbog viška 9 zaposlenih osoba.

  — Prema kadrovskom planu broj zaposlenih u stomatološkoj službi je 80 (32 doktora stomatologije i 48 stomatoloških sestara i zubnih tehničara). Zbog ovakve situacije ambulanta u Bajmoku, Tavankutu i u Aleksandrovu je ostala bez stomatologa kao i na Paliću. Ova situacija je trenutna, jer stomatologa nedostaje i zbog duže bolesti (bolovanja) odnosno zbog odlaska lekara na specijalizacije — objašnjava dr Mihaela Budimski, PR Doma zdravlja Subotica.

  Meštani naselja Tavankut, Bajmok i Palić kao i naselja u Aleksandrovu, mogu da se jave u prvu obližnju stomatološku ambulantu ili u stomatološku polikliniku. U stomatološkoj službi traže rešenje ovako teške situacije te se nadaju da će se isto i naći u skorije vreme, kažu u toj zdravstvenoj ustanovi.

  Pravo na besplatnu stomatološku uslugu imaju deca i studenti do 26 godine, trudnice, porodilje, stariji preko 65 godina na subtotalne i totalne akrilatne proteze.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja