Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Održan štrajk upozorenja Sindikata Nezavisnost u Opštoj bolnici Subotica
  Nećemo smanjenje plata
  06.02.2016.

  Sindikat "Nezavisnost" Opšte bolnice Subotica održao je u sredu, 3. februara jednočasovni štrajk upozorenja od 11 d0 12 časova.

  Prema rečima Petra Ezgete, predsednika sindikata "Nezavisnost" Opšte bolnice Subotica, razlog za štrajk upozorenja je povlačenje iz procedure nacrta Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru.

  3472_1.jpg

  — Izmenama koje Ministarstvo zdravlja i nadležni žele da sprovedu, gubimo pravo na minuli rad, što u konkretnom smislu znači da bi nam zarade bile umanjene i do 5.000 dinara ili u proseku od 10 do 15 odsto. Na ovaj način znatno bi se pogoršao materijalni status zaposlenih u našoj ustanovi, što smatramo nedopustivim.  Tražimo od nadležnih da ne menjaju Zakon o platama i ne dovode nas u još gori položaj — rekao je u izjavi za „Subotičke novine” Petar Ezgeta.

  Prema rečima Ezgeta, štrajk upozorenja je prvi korak u sindikalnoj borbi, a ukoliko ne dođe do daljih pregovora sa nadležnima, ići će se i u radikalizaciju sindikalne borbe.

  Ezgeta je za naš list rekao i da su članovi tog Sindikata u bolnici a ima ih oko 800 i prošle godine zakonskom procedurom doživeli umanjenje zarada za oko 10 odsto, te da ne žele da im se to dogodi i ove godine, jer je položaj zdravstvenih radnika i ovako težak.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja