Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Sporazum o tehnološkom partnerstvu sa Simensom
  „Pametni gradovi” - sistemom „ključ u ruke” do razvoja
  13.02.2016.

  Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor kompanije Simens Beograd, Udo Ajhlinger potpisali su u petak, Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji između grada Beograda i kompanije Simens.

  3501_1.jpg

  Gradonačelnik Siniša Mali istakao je da će sporazum omogućiti lakše ostvarivanje ciljeva održivog razvoja grada Beograda u oblastima tehničke infrastrukture, energetske održivosti i saobraćaja.

  — Grad Beograd ulaže velike napore u modernizaciju i održivi razvoj i zbog toga smo, na primer i sproveli nabavku pet električnih autobusa koji ne zagađuju okolinu. Trudimo se da stvorimo održivi grad i siguran sam da će nam ovaj sporazum sa Simens- om pomoći u velikoj meri.  Simens je poznat u svetu po tehničkim unapređenjima, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda, kao i usluga u oblastima energetike, saobraćaja i informacionih tehnologija koja integrisana omogućavaju održivi razvoj većih gradova, rekao je gradonačelnik.

  Udo Ajhlinger naglasio je da se veoma raduje saradnji sa gradom Beogradom koji je prepoznao značaj uključivanja tehnološkog partnera u ranoj fazi planiranja razvoja. Gradovi koji su to uvideli postaju konkurentniji i održiviji, odnosno, postaju takozvani "pametni gradovi". Simens je partner gradovima širom sveta, partner koji ima mogućnost da ponudi najefikasnija i ekonomski najadekvatnija - „ključ u ruke“ – rešenja, na jednom mestu.

  —Na osnovu ovog sporazuma, strane će razmenjivati informacije o tehničko-tehnološkim trendovima u primeni inovativnih, energetski efikasnih i pouzdanih proizvoda i rešenja za grad Beograd. Ukoliko je grad Beograd zainteresovan da takva rešenja primeni, Simens će predstaviti analize i iskustva na sličnim projektima sprovedenim u drugim prestonicama i većim gradovima Evrope u kojima je Simens uključen, saopštilo je rukovodstvo te kompanije.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja