Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Akcija podele paketa hrane i higijene za siromašne u Crvenom krstu i dalje traje
  Niko ne sme ostati sam i bespomoćan
  14.02.2016.

  U subotičkom Crvenom krstu nastavlja se pored podele i prikupljanja polovne odeće i akcija podele paketa hrane i higijene za najsiromašnije građane iz našeg grada i okolnih naselja.

  U toj organizaciji kažu da vode računa da niko ko ima pravo na ove usluge i pomoć, ne sme da ostane sam i bespomoćan.

  3504_1.jpg
  Zoran Molnar, stručni saradnik u
  Crvenom krstu

  — Svake godine se lokalnom stanovništvu koje je u statusu socijalne potrebe, obezbeđuju paketi hrane i higijene, kao na žalost, jednokratna pomoć. Veliki paket hrane koji je namenjen višečlanoj porodici sadrži osnovne prehrambene proizvode u količini od oko 16 kg, dok je mali paket težak oko 6 kg. Paketi higijene sadrže sredstva za ličnu higijenu i obično idu uz jedan od prethodna dva — kaže za Subotičke novine, Zoran Molnar, stručni saradnik u Crvenom krstu koji vodi ovaj Program.  

  Sredstva za nabavku paketa su obezbeđena iz budžeta grada, dok spisak primalaca određuje Centar za socijalni rad Subotice.  Javnom nabavkom koju je od ove godine po prvi put sprovodio Crveni krst Subotica, obezbeđen je 391 paket više nego prethodne godine, a ta organizacija obavlja skladištenje, distribuciju i podelu istih.

  — Ukupan broj paketa obezbeđenih za period od oktobra prošle godine do maja ove godine je 2.980, od toga 1.100 velikih, 1.520 malih i 360 paketa higijene.  Sama podela paketa, a na osnovu potvrde Centra za socijalni rad i prikaza lične karte, obavlja se u prostorijama naše organizacije svakog radnog dana od 9-12 časova — pojašnjava Zoran Molnar.

  Aktivnosti koje su u okviru ovog Programa, kako tvrde u Crvenom krstu su i pružanje pomoći osobama i porodicama kojima je neophodna, a kojih, kako se navodi, ima više od broja paketa.

  — Teška materijalna situacija, koja za sobom povlači i siromaštvo pa čak i glad, što je zastrašujuće u današnje vreme, pogađa sve uzraste, od najstarijih do radno sposobnih, bolesnih i na žalost, najugroženijih -decu — zaključuje Molnar.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja