Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Saopštenje Srpskog pokreta Dveri Subotica:
  Bicikli za porez, pravda za sve građane Subotice!
  14.02.2016.

  Srpski pokret Dveri je užasnut nepoštovanjem osnovnih ljudskih prava i jednakosti pred zakonom u Subotici. Dok obespravljeni građani čekaju neko bolje vreme, tajkuni vladaju u dogovoru sa aktuelnom gradskom vlašću.

  3506_1.jpgU saopštenjima aktuelne gradske vlasti rečeno je da će grad kupiti 22 ha zemljišta od preduzeća "Zorka Kop", po ceni od 51 milion dinara od čega je 30 miliona na imeporeza i naknada. Naime, plan je da lokalni tajkun, umesto da plati porez koji duguje u iznosu od 30 miliona, opštini ponudi da pod "povoljnim" uslovima otkupe od njega zemljište čime bi on regulisao svoju poresku obavezu.  Inače, radi se o zemljištu u koje treba mnogo sredstava uložiti kako bi bilo ekološki ispravno.  Takva situacija dodatno otežava prodaju zemljišta. Kako je trebalo mnogo novca uložiti u saniranje zemljišta tajkun je našao povoljniju varijantu i preko svojih političara rešio da završi posao sa gradskom vlašću.

  Ako su svi građani pred zakonom jednaki, omogućite i ostalim građanima da svoje poreske obaveze regulišu tako što će se rešiti svojih nepotrebnih stvari, starog bicikla ili slično a u isto vreme rešiti i porez. Našim poštenim a u isto vreme poslušnim građanima obećavaju kazne za kašnjenje plaćanja poreskog duga, dok se sa tajkunima dogovaraju i otpisuju dugove.

  Saradnjom sa tajkunima bahata lokalna vlast čini sve samo da se dokopa para, dapojača svoju stranačku strukturu. Putem tendera koji su najvećim delom osmišljeni kako da se izvuku pare a da niko za to ne odgovara, vlast puni svoje stranačke kase i privatne džepove a istovremeno umanjujući i oštećujući budžet grada. Tu pojavu treba nazvati pravim imenom - udruženim kriminalnim aktivnostima koje su do detalja isplanirane i čine deo organizovane kriminalne grupe pod okriljem politike.

  Ono što su zaboravili, da uvek ostane kriminalnog traga i da će sigurno doći vremekada će za te kriminalne aktivnosti odgovarati bez obzira kojoj političkoj strancipripadali.

  Srpski pokret Dveri im obećava ako bude bio u prilici da dođe na vlast i odlučujeda će svi oni biti procesuirani a da će bahatost i bezobrazluk koju su doneli sa sobom otići u političku prošlost.  Doneće se zakon o ispitivanju porekla imovine počev od 1990. godine kojim bi se bar malo ispravila socijalna nepravda koja je posledica mafijaških privatizacija i političkih mahinacija u privredi.  Građani bi bili jednaki pred zakonom a tajkuni će biti tamo gde im je i mesto. Vlast će biti podređena samo interesima građana i zajednice.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja