Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Dvodnevni pop-rok festival
  „Stringtown” na Paliću
  22.02.2016.

  Poslednjeg dana aprila i prvog dana maja ove godine Palić će biti mesto gde će "gruvati" pretežno domaći zabavni i rok program uz nastupe poznatih bendova iz bivše zajedničke države. Električni orgazam, Zabranjeno pušenje, Crvena jabuka, Perpetuum mobile...  mnogo dobre muzike na jednom mestu!

  3538_1.jpg

  Subotica i Palić imali su nekad String festival, a zatim i Trenchtown, a od ove godine ideju u delo pokušaće da sprovedu organizatori Stringtown-a, novog pop rok festivala koji već na startu obećava dobar program i velika poznata imena sa pop-rok scene bivše Jugoslavije... i to kakva imena!  Posetioce prvog Stringtown-a zabavljaće bendovi Električni orgazam, Zabranjeno pušenje (Sejo Sakson), Orthodox Celts, Crvena jabuka, Divlje jagode, Perpetuum mobile, Hypnotised, a biće tu i DJ-evi koji će puštati muziku pop-rok bendova sa prostora bivše Jugoslavije.

  Organizator „Stringtown“ festivala je NVO "Mladost", a kako najavljuju cilj festivala je da se svojim sadržajem direktno suprotstave aktuelnoj, ružnoj, kičerskoj, nasilnoj takozvanoj „rijaliti“ kulturi.

  Najavljeno je i da će festival imati i društveno-humanitarnu crtu, pa će se tako na licu mesta promovisati važnost davanja krvi, zaveštanja organa, a biće tu i volonteri iz JAZAS-a i Crvenog krsta. Organizatori su najavili i da će posetioci manifestacije biti u prilici da po veoma popularnim cenama degustiraju najbolja vina i rakije iz Srbije.

  Palićki muzički festival, kako planiraju organizatori Stringtown- a, tih dana će imati preko 10.000 posetilaca, a svakako će tome doprineti i Prvomajska ponuda koju ovo prigradsko naselje tradicionalno organizuje krajem aprila i početkom maja.  Sringtown festival će se održati u auto kampu, nedaleko od jezera.

  Duži niz godina Subotica i Palić vape za zabavnim sadržajem ovog tipa, za nečim što će privući i zadržati mlade i sve one koji se tako osećaju. Godina je odlično počela i tako već u prvih par meseci imaćemo nastupe Hari mata harija, Prljavog kazališta, Marije Šerifović, Miroslava Ilića, Goblina... dosta sadržaja za sve ukuse...

  Stringtown festival obećava, nadamo se da će ekipa u organizaciji uspeti da sprovede u delo sve što su zamislili, a nama ostaje da se nadamo da će festival postati tradicija i novi turistički sadržaj za Palić.

  Iako tek sledi promocija festivala, već sada se zna da će u prodaji biti dnevne karte i paket, a cene će zavisiti o toga kada se kupe, pa tako za sve koji kupe do 14. marta dva dana pop-roka koštaće 1590 dinara, od 15.  marta do 25. aprila pojedinačne dnevne karte koštaće 1000 dinara, a nekoliko dana pred festival (i na licu mesta) dnevne će iznositi 1.250 dinara. Kako do karata saznajte na sajtu festivala "Stringtown".

  Izvor: Subotica.com

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja