Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Tradicionalna „crveno-bela” zabava okupila „bačkiste”
  Čekaju novo proleće Bačke
  25.02.2016.

  Tradicionalnom crveno-belom zabavom u Fudbalskom klubu Bačka 1901 najavili su skori početak drugog dela takmičarske sezone, ali je to bila i prilika da se „bačkisti” sastanu, provesele, ali i da najave naredne aktivnosti u 2016.  godini, godini u kojoj se obeležava vredan jubilej, 115 „leto” najstarijeg fudbalskog kluba u Srbiji, osnovanog davne 1901. godine.

  3546_1.jpg

  Pozdravljajući prisutne Nemanja Simović, predsednik Fudbalskog kluba Bačka 1901, govorio je da su se u Bačkoj u međuvrenu desile mnoge lepe stvari, što se i vidi po sređivanju infrastrukture, te da će se ta tendencija, kroz postavljanje novog elektronskog semafora i nastaviti u 2016. godini. Takođe, za jesen je najavljen veliki turnir, spram velikog jubileja.

  – Ovo je godina velikog jubileja našeg kluba, a drago mi je što je započinjemo sa velikim brojem gostiju. Posebno mi je drago što su svi oni prepoznali da se Bačka probudila, da se ne bavimo više sami sobom, nego smo i počeli da rešavamo probleme. Iz dana u dan rastemo, vidi se to i po infrastrukturi, a u tom smeru mogu da najavim novi semafor u prolećnom delu takmičenja.  Radovi će se nastaviti i nakon toga. Ništa slabiji nećemo biti ni rezultatski, verujem da će Bačkina mladost pomrsiti račune mnogima.  Za septembar najavljujemo veliki tunir, lepo fudbalsko druženje u kojoj ćemo okupiti veliku četvrotku nekadašnje Jugoslavije, Partizan i Crvenu zvezdu iz Beograda, Hajduk iz Splita i Dinamo iz Zagreba. Dobili smo potvrdu da su spremni da učestvuju na turniru, a pozvaćemo i naše prijatelje iz Ferencvaroša. Biće to lepa prilika da se na jednom mestu ponovo vide stari asovi fudbala. Nećemo zaboraviti ni naše veterane, koji su se, uostalom i najviše potrudili da ovo veče uspe – istakao je Simović.

  Bila je to prilika da se posebno istaknu dva veterana, sportska radnika Bačke, Antun Rajčić i Šandor Kalmar. Dok je umesto Kalmara, trenutno predsednik Skupštine FK Bačka 1901 priznanje primio njegov sin, Rajčić je bio na proslavi, a kako saznajemo, pre samo nekoliko dana je imao još jedan povod za slavlje, napunio je 85 godina. Govoreći o svojoj ljubavi prema crveno-belim bojama Bačka, Rajčić je imao šta da poruči i mladima, kroz formulu uspeha.

  – Bačka mi je značila nešto još 1941. godine, kada sam kao klinac deset godina skupljao lopte iza gola. Posle sam se u Bačkoj bavio košarkom i lakom atletikom, sve do 1949. godine kada je Bačka rasformirana, a ja prešao u Spartaku.  Od 1990. godine sam ponovo u Bačkoj i tu sam svaki dan. Bilo je lepih uspomena, dobrog druženja.  Mladima mogu da poručim da budu disciplinovani, da vredno rade. Moraju da idu u školu i da se bave sportom, te dve stvari mogu lepo da funkcionišu.

  Koliko znači Bačka u familiji Kalmar preneo je Zoran Kalmar.

  – Bačka je klub moje mladosti, ali i velika ljubav moga oca.  Za Bačku znam od kako sam se rodio, a tu tradiciju ću preneti i na moje potomke. Biti deo familiji ovog kluba je lepa stvar, ima tu mnogo lepih momenata. Naravno, bilo je i teških, ali velika ljubav prema crveno-beloj boji uvek prevagne.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja