Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Završeno glasanje članova žirija u desetoj akciji izbora najboljih sportista „Medalja Lajoša Vermeša”
  Tamašu Kajdočiju drugo priznanje
  24.02.2016.

  • Svečano proglašenje je zakazano za sredu, 24. februar, u 14 sati, kada će, u maloj sali Velike terase na Paliću biti dodeljene Vermešove medalje i plakete, dok će diplomeutešne nagrade, biti uručene naknadno, preko trenera i klubova • U okviru dodele će biti prikazan i dokumentarni film „Vermešov duh sačuvan u medaljama”

  3550_1.jpg
  Medalja drugi put: Tamaš Kajdoči

  Nakon pet nedelja glasanja i opredeljenja trideset članova žirija sastavljenog od sportskih novinara, trenera i sportskih radnika, okončan je jubilarni, deseti po redu izbor najboljih sportista Subotice u akciji Medalja „Lajoša Vermeša” koju sprovodi Sportsko-rekreativno udruženje „Vermeš 1860”, uz medijsku pomoć „Subotičkih novina”.

  Nakon što su članovi žirija javno izneli svoj sud, jasno je da će deseto priznanje koje čuva uspomenu na Lajoša Vermeša poneti Tamaš Kajdoči, član Kluba dizača tegova Spartak. Kajdoči je dobio najviše glasova žirija, 287, a zanimljivo je da će on postati prvi sportista koji najvrednije priznanje koje poznaje ova akcija poneti drugi put. Naime, Kajdoči je i prošle godine dobio najveće poverenje od članova žirija.

  Vermešove medalje zaslužili su i veslač Palića Martin Mačković, koji je sa 249 poena zauzeo drugo mesto, kao i plivač Spartaka Andrej Barna koji je treći sa 167 bodova.

  Kao i prošle godine, nagrade, u vidu Vermešovih plaketa će dobiti sportisti koji su se plasirali među prvih deset na jedinstvenoj ranglisti.  Četvrta je Milena Nikolić (ŽFK Spartak) sa 130 poena, peti je Bojan Županjac (RK Spartak Vojput) sa 111, šesti Denis Memetović (BK Spartak) sa 85, sedmi Tivadar Kajdoči (KDT Spartak) sa 79, osma Luna Jović (AK Spartak) sa 76, deveto mesto dele Leona Rogić (KK Spartak) i Tanja Sredić (ŽOK Spartak) sa po 45 bodova, dok je sa 38 bodova Kristina Boja (JK Palić) na desetom mestu.

  Dok su se u izboru najboljih sportista mogli naslutiti pobtednici, najviše neizvesnosti je bilo u bodovanju za najbolje klubove Subotice.  U tesnoj trci tri kluba, prvo mesto je pripalo, kao i prošle godine, Klubu dizača tegova Spartak sa 52 boda, drugi je Rukometni klub Spartak Vojput sa 50, a treći Ženski fudbalski klub Spartak sa 44 boda. Vermešovu medalju će, tako, drugi put uzastopno, poneti vredni učenici Stipana Verta.

  I u desetom izboru će biti podeljene Vermešove medalje za sportski podvig godine. One ovoga puta idu u ruke fudbalerima Spartaka Stefanu Iliću i Stefanu Miloševiću koji će 2015. godinu pamtiti po osvajanju zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

  U okviru desetog proglašenja biće nagrađen i Karate klub Enpi, za dugogodišnju organizaciju izuzetno posećenih takmičenja u Hali sportova.

  Vermešove diplome, koje su namenjene svim sportistima koji su se našli na listi, nisu zaboravljene ni u desetom izboru, ali će, biti uručene naknadno, preko trenera i klubova.

  Promocija dokumentarnog filma

  U okviru desetog proglašenja najboljih u akciji Medalja „Lajoša Vermeša” biće prikazan i dokumentarni film „Vermešov duh sačuvan u medaljama” koji govori o delu Lajoša Vermeša, ali i o akciji, kroz komentare dobitnika najvrednijih priznanja u prethodnih devet godina.

  Proglašenje u sredu

  Svečano proglašenje u desetoj godini akcije Medalja „Lajoša Vermeša” obaviće se u sredu, 24. februara, u maloj sali Velike terase na Paliću, sa početkom od 16 sati. Biće podeljene Vermešove medalje, za tri najbolje plasirana sportiste, za najbolji klub, za sportski podvig godine, te će biti uručene plakete za deset najbolje rangiranih sportista i za organizaciju sportskih takmičenja.

  Vermešove diplome će biti uručene naknadno.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja