Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Radmilo Todosijević u odborničkoj grupi SPS-a
  28.02.2016.

  Na 38. sednici Skupštine grada ponovo je oformljena odbornička grupa Socijalističke partije Srbije, koju će pored Tamare Zagorac Mešter i Branka Pokornića, činiti i Radmilo Todosijević iz Srpske napredne stranke

  - Prošli put je sa velikom euforijom izjavljeno da je nestala odbornička grupa SPS-a, a na žalost mnogih koji su se radovali krahu, to je kratko trajalo. Radmilo Todosijević je 23. februara potpisao izjavu da će ubuduće biti deo odborničke grupe SPS-a, što je jedan od dokaza kako je politika zanimljiva i kako je nekada jedan čovek vredniji od stotinu – obelodanio je Slobodan Vojinović, predsednik OO SPS-a.

  3560_1.jpg

  Odbornička grupa SPS-a sada ima tri člana, koliko je minimalno potrebno da bi bila oformljena.

  Podsetimo, prilikom formiranja ovog saziva gradskog parlamenta 2012. godine, odbrničku grupu SPS-PUPS-JS činilo je pet članova člana – Tomislav Veljković, Duško Stipanović, Branko Pokornić, Tamara Zagorac Mešter i Nataša Murišić. Postavljanjem Veljkovića za zamenika gradonačelnika, novembra 2013. godine, na njegovo mesto došao je Predrag Bobić. Odbornicima socijalista vremenom se pridružio i Siniša Skenderović iz DSHV-a.

  Raskol u gradskom odboru krajem 2014. godine i nesuglasice oko izbora direktora u javnim preduzećima, kulminirali su marta prošle godine, kada su iz odborničke grupe SPS-a izašli Stipanović, Bobić, Skenderović i Nataša Murišić i formirali grupu Pokreta socijalista. Redovima SPS-a tada su se priključili Vesna Berta i Zoltan Terek iz Demokratske stranke. Međutim, i oni su nedavno napustili socijaliste, Berta je u redovima PS, a Terek u Pokretu za preokret.

  Sa druge strane, Radmilo Todosijević je ispred Srpske napredne stranke jedno vreme obavljao funkciju predsednika Skupštine grada Subotice.

  - U proteklom periodu se svašta dešavalo, stranku su napustili stari socijalisti i zadržali svoje mandate. Na narednim sednicama ćemo pokazati da smo odgovorna i dobro organizovana odbornička grupa, koja spremno ulazi u predstojeću izbornu trku - dodao je Vojinović.

  Po njegovim rečima, SPS završila je kompletnu rekonstrukciju svoje infrastrukture, na sinoćnjoj sednici konstituisan je Okružni odbor Severnobačkog okruga. Slobodan Vojinović je reizabran za predsednika, sekretar će biti iz Subotice, a zamenik predsednika iz Bačke Topole.

  Izvor: Subotica.com

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja