Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Odbornička grupa Mađarski pokret - o interesima pojedinaca i neprincipijelnoj koaliciji
  Stranačka osveta preča od milionske štete
  05.03.2016.

  Mađarski pokret je nakon poslednje sednice Skupštine grada, saopštenjem ocenio da je uprkos žestokoj raspravi odbornika oko planova više javnih preduzeća, vladajuća koalicija ipak izglasala te programe.

  Plan JP Palić-Ludoš je bila poslednja tačka dnevnog reda prošlonedeljne Skupštine, u raspravi o poslovanju JKP, što prema rečima odborničke grupe Mađarski pokret nije bila slučajnost, kao što se, kako tvrde, kasnije ispostavilo.

  3587_1.jpg—U raspravi oko poslovanja tog preduzeća „isplivalo” je na videlo, zbog čega SVM nije hteo održati prethodno usaglašavanje stavova sa odborničkom grupom Mađarskog pokreta.  Pripremali su plan za rušenje programa poslovanja JP Palić- Ludoš, tvrde odbornici Mađarskog pokreta.

  Pokret smatra da je kao alibi za odbacivanje plana poslužilo oduzimanje kombajna kojim se seče trska.

  — To se ni u kom slučaju ne može povezati sa dokumentacijom, a bilo je primedbi i u vezi poljočuvarske službe, mada u planu nema nepravilnosti po tom pitanju. Na primedbe je jasne odgovore dao i gradonačelnik Jene Maglai i direktor javnog preduzeća Ferenc Marton.  Pored toga, šef odborničke grupe Mađarskog pokreta, Jožef Hužvar ukazao je i na opasnosti koje odbijanjem plana za poboljšanje kvaliteta palićkog i ludaškog jezera ugrožava sporazum, koji je to javno preduzeće sklopilo sa nemačkim finansijskim fondom KfW. Naime, u nedostatku plana poslovanja, ne može da se izvrši sredinom marta selektivan lov riba pod rukovodstvom nemačkih stručnjaka, kao što Plan predviđa. To znači da se neće moći pokrenuti izrada plana detaljne regulacije za uređenje obale Ludoškog jezera, za šta i inače nema mnogo vremena.  Pored svega, u nedostatku plana, ne mogu biti raspisane ni javne nabavke, za potrebne proleće radove, stav je Mađarskog pokreta.

  Odbornička grupa Pokreta ističe da je koalicija formirana protiv Mađarskog pokreta, u kojoj vodeću ulogu ima SVM, zbog uvređenosti na stranačkoj osnovi i zbog političke osvete, pozivajući se na nepostojeće razloge odbila prihvatanje plana za rad Javnog preduzeća Palić-Ludoš.

  —Takvom neprincipijelnom odlukom, građani Subotice mogu ostati bez obećanih 6,5 miliona evra, ali izgleda da to nikog ne zanima, jer je ostvarivanje interesa pojedinaca i stranke iznad svega, tvrdi odbornička grupa Mađarskog pokreta.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja