Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Ombudsmanu stiglo 600 pritužbi na Toplanu
  06.03.2016.

  Zlatko Marosiuk, zaštitnik građana, dobio je za manje od nedelju dana 520 pritužbi građana i jednog pravnog lica za račune „Toplane“.

  Januarski računi šokirali su gotovo sve korisnike ovog preduzeća jer su u odnosu na isti mesec prošle godine i od početka grejne sezone znatno uvećani iako cena grejanja nije menjana tri godine.  U realan obračun sumnja i Jene Maglai, gradonačelnik, koji se izvinio građanima zbog računa i naložio ombudsmanu da pokrene postupak revizije o trošku grada.

  - Skupljamo predmete, peticije, pisma i upravo pravim detaljnu analizu pritužbi. Angažovaćemo sudskog veštaka da utvrdi tačan obračun za svaki račun.  Veštak će pregledati merila i drugu tehniku, svaku podstanicu i kalorimetre i na osnovu toga utvrditi da li su računi realni – kaže Marosiuk.

  Ombudsman objašnjava da građani moraju račun prvo reklamirati „Toplani“, a kada dobiju odgovor treba da se obrate njemu, dostave januarske račune od ove i prošle godine. Veruje da postupak neće trajati duže od dve nedelje i da će biti u korist građana.

  3588_1.jpg

  - „Toplana“ je do sada odbila sve prigovore, ali verujem da će nezavisni veštak utvrditi propust, – kaže ombudsman dodajući da je JKP-u poslao dopis sa pitanjima o tehničkim problemima.

  Burno na zboru građana MZ „Prozivka“

  Mesna zajednica „Prozivka“ organizovala je u sredu zbor građana i pozvala predstavnike „Toplane“ i ombudsmana, ali su građani na skupu reagovali haotično, burno reagujući na svaki pokušaj rukovodioca Toplane, da odgovori na pitanja.

  V.K.B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja