Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.06.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Predstavljen drugi Zbornik radova „Nacionalni saveti nacionalnih manjina i kultura”
  Zbornik pluralizma mišljenja
  08.03.2016.

  U Plavoj sali Gradske kuće u Subotici, u sredu, 2. marta, predstavljen je Zbornik radova „Nacionalni saveti nacionalnih manjina i kultura 2”, koji je okupio autore Zbornika, ali i predstavnike nacionalniih manjina koje imaju sedište u Subotici, te predstavnike lokalne samouprave.

  3599_1.jpg
  Miroslav Kevezdi, Snežana Ilić, Eva Vukašinović, Katinka Beretka i Zlatko Marosiuk

  Prisutne je u Plavoj sali pozdravio Zlatko Marosiuk, zaštitnik građana Grada Subotice, a nakon toga su se prisutnima obratili autori Zbornika iza kojeg stoji Zavod za kulturu Vojvodine i institucija pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana. O samom Zborniku, njegovom cilju i motivima za njegov nastanak govorile su autorke radova dr Katinka Beretka i mr Snežana Ilić, ali i urednici Eva Vukašinović i Miroslav Keveždi.

  – Zbornik se bavi kulturom unutar nacionalnih saveta nacionalnih manjina i time koliko su oni doprineli svojim aktivnostima na tom polju, ali takođe obuhvata i kulturu u širem smislu reči, budući da se bavi i drugim aspektima ostvarivanja prava nacionalnih manjina. Mislim da je upravo to jedna od vrednosti ovakvog izdanja da sa više aspekata, sa više tema možemo posmatrati određene probleme u društvu. Upravo je taj pluralizam u mišljenjima jeste vrednost zbornika. U svakom radu su izdate preporuke o radu, direktno ili indirektno. Kako je u toku postupak usvajanja Akcionog plana za unapređenje prava nacionalnih manjina, ovo je pravo vreme za objavljivanje ovakvog zbornika, jer se on može koristiti i da kreatori Akcionog plana imaju u vidu probleme iz prakse i teorije – istakla je Eva Vukašinović, inače i zamenica pokrajinske zaštitnice građana.

  Subotica je treći grad u kojem je promovisan Zbornik, on je prvo predstavljen u Novom Sadu i Zrenjaninu.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja