Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Tribina: „Bezbednost i zdravlje na radu u oblasti građevinarstva”
  Sve više povreda na radu
  12.03.2016.

  Prošle godine tri osobe su preminule zbog povreda na radu, čulo se na tribini koja je održana na temu: "Bezbednost i zdravlje na radu u oblasti građevinarstva".  Svi slučajevi povreda na radu su posledica nepoštovanja propisa, neadekvatna obučenost radnika i nedostatak opreme, odnosno njihovo nekorišćenje, ocenio je šef Odseka inspekcije rada, Boža Ivković, dodajući da je problem u tome što radnici nisu dovoljno obučeni po pitanju bezbednosti na radu.

  „Samo organizovanje tribine predstavlja preventivni rad, jer je to prilika da se prisutni upoznaju sa novim propisima. Najviše povreda ima u građevinarstvu i poslodavcima treba skrenuti pažnju na bezbednost i zdravlje na radu i propise. Što se tiče inspekcijskog nadzora, tu postoje sankcije propisane Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu, i novčane kazne se kreću od 600 hiljada do milion dinara. Bitno je da se svi upoznaju sa dopunama i novim odredbama Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, kao i na odredbe novog Zakona o inspekcijskom nadzoru, koji stupa na snagu 24. aprila, – objasnio je šef Odseka inspekcije rada, Boža Ivković.

  3615_1.jpg

  U narednom periodu biće nastavljeno održavanje tribina na temu bezbednosti na radu i pored građevinskog sektora, biće obuhvaćen i sektor poljoprivrede i zanatstva.

  „Iskreni i istinski način kako se komunicira je preventivni rad.  Znači, inspektori će od 29. aprila ove godine biti u obavezi da prave procenu rizika, da izrade svoj plan aktivnosti. Zakonodavac je doneo Zakon koji propisuje procenu rizika. Cilj je da se komunicira sa privredom, da se poslodavcima pomogne da ispravno i kvalitetno rade. Nije nam cilj da se poslodavci kažnjavaju“, – istakao je načelnik Severnobačkog okruga, Dragi Vučković.

  Tribina u vezi povreda na radu, u organizaciji načelnika Severnobačkog okruga i Inspektorata rada u zgradi Nove opštine održana je u organizaciji SBO

  S.I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja