Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  SNS Subotica saopštenjem ocenjuje, kako su trošena sredstva Kancelarije za mlade!
  Ko se krije iza paravana „teškog” 10 miliona?
  16.03.2016.

  Kancelarija za mlade potrošila 10 miliona dinara za tri godine, a da za to trošenje nije podnela čak ni izveštaj o radu, niti se zna za šta su trošene pare, navode iz SNS-a.

  Predizborna kampanja tek što je počela, a mutne radnje i obmane javnosti već su u punom jeku, saopštili su iz Info službe SNS-a.

  3631_1.jpg

  —Tako smo svedoci najnovije neistine iznesene u javnosti, da je Gradsko veće Grada Subotice ovih dana donelo odluku o dodeli prostora Kancelariji za mlade za realizaciju projekta Omladinskog centra na glavnoj autobuskoj stanici, iako takva Odluka od strane Gradskog veća nikada nije donešsena! Naprotiv, zarad političkih ambicija, zloupotrebljava se ogroman deo populacije Subotice, a oni koji dobro žive od Kancelarije za mlade, spinovanjem pokušavaju da upiru prstom u one koji traže čiste račune, da to čine jer “ne vole mlade”, navode iz Info službe SNS-a.

  Naprednjaci tvrde, da ne žele da umanje značaj koji je potrebno dati mladima u kreiranju i ostvarenju planiranog projekta za mlade u Subotici.

  —Mladi su u ovoj priči zloupotrebljeni na najgori mogući način, da slede one koji, zarad ličnih interesa, sebe stavljaju u funkciju dušebrižnika za omladinu ovoga grada, što se moglo videti na poslednjem skupštinskom zasedanju, a reč je o osobama koje nemaju ni legitimitet ni kredibilitet da zastupaju bilo koga, a najmanje mlade ljude koji su naša budućnost, ocenjuju u SNS-u.

  Takođe, otvoreno pitaju javnost, „čemu će ih naučiti oni koji se kriju iza interesa omladine, tvrdnjom da se bahatost, licemerje i netransparentnost u poslovanju može izbrisati gumicom”?

  —Da li se očekuje od ostalih građana Subotice da veruju u racionalno trošenje budžetskih sredstava za potpuno nejasne i neprepoznatljive projekte kojima nedostaje ono najvažnije - odgovornost i dokaz, gde su i za šta trošena sredstva Kancelarije za mlade? Ko ne želi da građani saznaju koliko se novca trošilo i u koje svrhe? Zašto za tri godine koliko postoji Kancelarija za mlade, nikada nije podvučena crta koliko je novca potrošeno, a potrošeno je oko 10 miliona dinara. Kome je u interesu da štiti rad ustanove čiji je osnivač grad, kada nema jasno definisanu budžetsku politiku? Kome su, a trebalo je Skupštini grada, polagali račune za utrošena sredstva, osim prvom, a njima ravnom, koji je istrošivši sve resurse koji su mu dati, naprasno postao nestranačka ličnost, nazivajući svoje saradnike nekorektnima i bolesnima, navodi se u saopštenju SNS-a.

  Naprednjaci Subotice ocenjuju, da je u slučaju koji navode, „želja da se ostane na vlasti po svaku cenu, skrivanjem iza omladine, nadjačala težnju da se nađe zajednički interes, koji bi svakom mladom čoveku doneo lepšu i bolju budućnost. —Mladi to shvataju, kao što odlično prepoznaju i koga su pogodile poslednje odluke gradske vlasti, navodi se u saopštenju Info službe SNS Subotica.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja