Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Stomatološka služba Doma zdravlja od marta pacijentima nudi i implantate nemačkog proizvođača
  Implantati dostupni pacijentima
  17.03.2016.

  Ugradnja implantata u Stomatološkoj službi Doma zdravlja spada u vanstandardnu uslugu, a pacijentima je dostupna od počeka marta. Lekari građanima, kako bi što veći broj iskoristio ovu mogućnost, nude plaćanje implantata i na 9 mesečnih rata.

  Stomatolozi kažu da su implantati funkcionalno i estetski najbolji način nadoknade jednog ili više izgubljenih zuba, a da je njihova garancija praktično doživotna.

  3634_1.jpg

  - Implantat je titanijumski šaraf, koji se ugrađuje u kost gornje ili donje vilice. Njihova ugradnja je sada rutinska metoda, koja u skladu sa principima savremene stomatologije predstavlja najbolje funkcionalno i estetsko rešenje - objasnila je dr Marika Boroš, specijalista oralne hirurgije Stomatološke službe Doma zdravlja.

  Dr Boroš je dodala da se implantati ugrađuju ukoliko nedostaje jedan ili više zuba kako bi pacijent dobio fi ksni protetski rad, odnosno most i protezu.  Ugrađuju se i pacijentima koji nemaju ni jedan zub u vilici i imaju proteze, ali na ovaj način mogu da dobiju protetski rad na implantatima, kada je stabilnost proteze mnogo bolja, a samim tim i komfor i zadovoljstvo pacijenta veće.

  - Mi ćemo ugrađivati implantate nemačkog proizvođača, koji je na našem tržištu prisutan već 15 godina. Najbolje vreme za njihovu ugradnju je od 6 do 8 nedelja nakon gubitka zuba, dok je u slučajevima traume moguća ugradnja i odmah nakon gubitka zuba. Apsolutne kontraindikacije ne postoje, kao ni gornja starosna granica, ali se ugradnja ne preporučuje kod dece do 16 godina, kod kojih nije završen razvoj vilice - istakla je dr Boroš.

  Dr Branko Nikolić, specijalista stomatološke protetike u Stomatološkoj službi pojasnio je da će ta Služba raditi sve vrste protetskih radova od pojedinačnih krunica do raznih modaliteta proteza, kao i skeletne proteze na implantatima koji su povezani prečkom.

  - Pacijenti bez zuba su posebno interesantna kategorija za ovaj postupak, jer ćemo im omogućiti totalne proteze na mini implantatima - kaže dr Nikolić.

  Ugradnja implantata se kako su naveli lekari obavlja u lokalnoj anesteziji, a nakon 7 dana pacijentu se vade konci.  Posle dva do tri meseca, kada dolazi do srastanja implantata u kosti, pacijent se upućuje na Odeljenje stomatološke protetike radi izrade suprastrukture.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja