Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Predstoji sanacija operacionog bloka u subotičkoj Opštoj bolnici i nabavka opreme za vantelesnu oplodnju
  Bićanin: Bolnica će biti centar evropskih standarda
  26.03.2016.

  U Opštoj bolnici u Subotici, u toku su pripremni radovi na sanaciji dela operacionog bloka Bolnice. Na prošlogodišnjem konkursu pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja, subotičkoj bolnici dodeljeno je 87,4 miliona dinara za modernizaciju poslovanja, kao i za nabavku neophodne medicinske opreme.

  3668_1.jpgProšle godine u Opštoj bolnici u Subotici urađeno je oko 13.000 operacija, a u planu je da Subotica, Zrenjanin i Sombor dobiju angio sale.

  „Ovo poboljšanje uslova i opreme koju smo dobili, značajno podiže nivo naše usluge.  Osim medicinske opreme, tu takođe ide oprema i za vantelesnu oplodnju. Osim Opšte bolnice u Valjevu, koja je jedina na sekudarnom nivou, Opšta bolnica u Subotici će biti druga bolnica na sekudarnom nivou za vantelesnu oplodnju. Tome pomaže i grad Subotica i tome doprinosi i oprema koja je nabavljena u pravcu razvoja radiologije“ rekao je Goran Bićanin direktor Opšte bolnice u Subotici.

  Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković ocenio je, da lokalne samouprave često nemaju ni dovoljno sluha, a u vremenu krize ni dovoljno sredstava, da isplate sve one potrebe koje imaju domovi zdravlja.

  „ Želeli smo da zdravstvena zaštita bude pravovremena, da ona bude na mestima gde je neophodna, u selima, da bude dostupna svakom građaninu i u tom smislu mi ne odstupamo.  Na najnoviji konkurs uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine za obnovu zdravstvenih ustanova u pokrajini, stiglo je 218 prijava.  Uprava je za rekonstrukciju domova zdravlja, ambulanti i drugih zdravstvenih ustanova obezbedila 150 miliona dinara“, kaže direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković.

  Bolnicu je obišao i predsednik Pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić i rekao, da su još 2012.  godine, otvorili najsavremeniju jedinicu intenzivnog lečenja u Opštoj bolnici u Subotici.

  „Novo ulaganje u rekonstrukciju operacionog bloka i nabavku neophodne opreme, omogućiće da uslovi lečenja u ovoj bolnici dostignu najviše evropske standarde.  Izdvojeno je deset miliona dinara za nabavku opreme za centar za vantelesnu oplodnju u Opštoj bolnici u Subotici.To će omogućiti da Subotica bude jedan od retkih centara za vantelesnu oplodnju, što je veoma važno, jer se u Vojvodini, ali i u celoj Srbiji suočavamo sa niskim natalitetom", rekao je pokrajinski premijer.

  S.I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja