Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić na predizbornom mitingu u Subotici poručio građanima
  Vučić: Poštujemo volju naroda za budućnost
  02.04.2016.

  • Lider Srpke napredne stranke i koalicije Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje, u Subotici je 30. marta, na gradskom Trgu, na predizbornom mitingu pred velikim brojem građana, poručio da će glasanjem na izborima 24. aprila - glasati za svoju i budućnost svoje dece, a da Vojvodina može i zaslužuje bolje.

  3695_1.jpg
  Lider SNS-a Aleksandar Vučić na predizbornom mitingu u Subotici: Vojvodina može i zaslužuje bolje

  Lider Srpske napredne stranke i premijer Srbije Aleksandar Vučić je na Trgu Subotice, 30.  aprila pred velikim brojem okupljenih građana uputio poruku da 24. aprila daju svoj glas koaliciji „Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje”, koja je i u Suboticu dovela mnoge investitore i obezbedila nova radna mesta, jer će svakim glasom za one koji već 16 godina nisu ništa učinili za građane - dati glas prošlosti, a ne budućnosti.

  3695_2.jpg

  —Nisam nikad mnogo obećavao, ni kule i gradove, niti med i mleko, ali jesam obećavao i tražim ozbiljnost i odgovornost, za razliku od onih koji poručuju sve ćemo da vam obezbedimo, ako glasate za nas. O onima koji su 16 godina vodili Vojvodinu, ništa ne želim da kažem ružno, jer o njima najbolje svedoče njihova dela. Smatram da Vojvodina zaslužuje i može mnogo više i bolje od toga što je rađeno, rekao je Vučić u Subotici, gde su ga na glavnom gradskom Trgu dočekali mnogobrojni mladi, pristalice, članovi SNS-a i simpatizeri.

  3695_3.jpg

  Predsednik SNS-a Vučić je rekao da će poštovati volju naroda, kakva god bude.

  —Narod neka odluči, ili želi u prošlost sa onima koji misle da su vredni kada ustanu u podne, ili žele promene. Neka provere, kada je Srbija bila stabilnija i kada je bilo ovoliko podrške iz sveta. Uveren sam da će penzije i plate u prosveti i zdravstvu biti povećane do kraja godine, ukoliko to ne bude ugrožavalo javne finansije. Smanjenje nezaposlenosti i siromaštva su prioriteti, ali je stabilnost države najvažniji cilj. Podršku stranim kompanijama ćemo i ubuduće pružati, a Subotica je dobar primer koliko je tokom prethodne nepune dve godine dovođenja stranih investitora donelo boljitak i otvorilo nova radna mesta, istakao je Vučić.

  Predsednik Srpske napredne stranke Vučić je naveo i da je u Suboticu, u poslednjih godinu i deset meseci dovedeno mnogo investitora i otvoreno mnogo novih radnih mesta.

  —Ipak, ni to nije dovoljno i neće biti, sve dok nivo nezaposlenosti ne padne ispod 15 odsto, a onda i ispod 10 odsto, blizu evropskog standarda koji se kreće između 10 i 11 odsto, rekao je Vučić i podsetio da je u Srbiji stopa nezaposlenosti smanjena sa 26 na 18 odsto. Doživeli smo i bankrotstvo, ali zahvaljujući strpljenju i naroda i penzionera koji su podneli najveći teret, možemo reći da je to njihov doprinos za budućnost Srbije, kao ljudima koji veruju u realnost, a ne slušaju predavanja o tome kako je loše u zemlji i kako je bilo divno vreme pljačkaške privatizacije, kazao je Vučić u Subotici.  Vučić je naglasio da će Srbija biti odgovorna zemlja, a naveo je i da zahvaljujući podršci naroda zemlja može jedino da opstane i ostane kao nezavisna zemlja.

  3695_4.jpg

  —Jedni bi želeli da budemo tuđa kolonija ili da vodimo politiku u interesu drugih sila, a mi im poručujemo da je naša jedina politika u interesu Srbije. Zato Srbija ljubomorno čuva svoju vojnu neutralnost, a poštovana je sve više, jer otvoreno govori kako vidi budućnost. Više od dve trećine našeg izvoza bazirano je na izvozu u EU. Ne pričam narodu ono što bi želeo da čuje, već iz ugla onog koji svakog meseca mora da potpiše isplatu dva ipo miliona za penzije i plate. Pričam kako možemo da preživimo, a uspećemo ako nastavimo ovakvu politiku. Potpuno sam uveren u nova povećanja plata i penzija, a smisao boljeg života je i da obilazimo škole i bolnice, jer time podižemo životni standard.  Ja sam premijer za svaki napredak, pa i za čiste toalete u školama, a ne za to da naša deca imaju poljske uslove, rekao je Vučić.

  Lider SNS-a je u Subotici naglasio, da će istrajati u politici mira i stabilnosti u regionu.

  —Nećemo dozvoliti da bilo ko preti Srbiji, a tako ćemo zaštititi i Republiku Srpsku, jer je to naša obaveza prema Dejtonskom sporazumu. Moramo da sačuvamo puni mir i stabilnost, za šta sam narodu zahvalan, jer postoje oni koji bi da je ruše, da falsifikuju realnost. Mislim da Vojvodina može i da zaslužuje bolje, poručio je Vučić građanima Subotice.

  Vučić je rekao da građani prepoznaju da je Vlada Srbije pomogla stranim investitorima da obezbede radna mesta u Kalcedoniji, Svarovskom i drugim kompanijama, jer su oni obezbedili tržište za izvoz i posao za naše radnike.

  —Strani investitori bi otišli bez podrške države, zato ih je Vlada podržala i podržavaće ih i ubuduće, jer oni zapošljavaju naše ljude.  Naši ljudi će moći ne samo da nauče posao, nego i da kasnije stvaraju svoj biznis i svoje tržište širom Evropske unije i sveta. Stoga je neophodno da budemo ujedinjeni, jer samo tako možemo napred, rekao je Vučić u Subotici i zahvalio građanima na podršci Srbiji koju predstavlja.

  N. H. Karanović

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja