Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Ministarka poljoprivrede dr Snežana Bogosavljević Bošković obišla juče Severno-bački okrug
  Bošković: Podsticaji za vinogradarstvo najveći u regionu
  03.04.2016.

  Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković juče je sa saradnicima posetila Mali Iđoš, Bačku Topolu i Suboticu, gde je sa predsednikom RPK Subotica Slobodanom Vojinovićem iznela ocene o visokom kvalitetu poljoprivredne proizvodnje, za koju je subotički komorski Odbor za poljoprivredu i prehrambenu industriju zatražio odgovore za ključne probleme

  3699_1.jpg
  Ministarka poljoprivrede prof. dr Snežana Bogosavljević
  Bošković i Slobodan Vojinović, predsednik RPK Subotica

  Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine dr Snežana Bogosavljević Bošković sa svojim saradnicima obišla je juče, 30. marta, farmu pilića “Agriromagna d.o.o”, industriju mesa “Topola d.o.o. Bačka Topola” i vinariju “Zvonko Bogdan” a prisustvovala je i Odboru udruženja za poljoprivredu, prehrambenu industriju, vodoprivredu, šumarstvo i zadrugarstvo RPK Subotica.

  Ministarka je istakla da je zadovoljna stanjem na terenu, a oko aktuelnih problema sa poljoprivrednicima zatražila je pomoć od lokalnih samouprava. Kao dobar primer istakla je Bačku Topolu, gde je opština izašla u susret poljoprivrednicima i izdvojila zemljište. Bogosavljev Bošković smatra da se taj problem može stručno rešiti i u Subotici, ali napominje da se ne može svima izaći u susret, iako se traže najbolja rešenja.

  —Srbija beleži sve bolji kvalitet u proizvodnji vina, dok istovremeno Evropska komisija već tri godine unazad u izveštajima o napretku tog sektora iznosi konstantne pohvale.  Interesovanje za proizvodnju vina od autohtonih sorti takođe je u značajnom porastu.  Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine u tom cilju pruža podršku sa više od 20 mera. Podsticaji se kreću u zavisnosti od mere i do 2,5 miliona dinara, uz refundaciju od 30 do 100 odsto. Iznosi podsticaja u okviru mera za unapređenje vinogradarstva u Republici Srbiji među najvišima su u regionu, istakla je ministarka Bošković Bogosavljević, napominjući da „novi Zakon o vinu, koji se nalazi u završnoj fazi izrade, značajno će pojednostaviti procedure za proizvođače grožđa i vina“.

  S.I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja