Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.06.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Akcionarsko društvo „Tržnica“ obeležava 25 godina uspešnog poslovanja
  Gradi se mlečna hala na Buvljaku
  07.04.2016.

  • “Tržnica” će jubilej obeležiti novom investicijom u dogradnju dela druge hale na Robnoj pijaci “Mali Bajmok”, gde će nakon rekonstrukcije biti otvorena mlečna hala opremljena savremenim rashladnim vitrinama za prodaju lako kvarljivih namirnica.

  U obliku u kojem i danas posluje, „Tržnica“ je registrovana 1.  aprila 1991. godine, kada je kao akcionarsko društvo postala samostalno pravno lice u kojem Društveno preduzeće „Peščara“ ima 25 posto kapitala. Tokom proteklih četvrt veka“Tržnica” se pozicionirala među pet najvećih, najrazvijenijih i infrastrukturno najbolje opremljenih pijačnih uprava u Srbiji.

  3715_1.jpg
  Radovi na novoj hali uveliko u toku

  Akcionarsko društvo “Tržnica” će 25-o godišnji jubilej obeležiti još jednom investicijom u razvoj. U toku je dogradnja dela druge hale na Robnoj pijaci “Mali Bajmok” i izgradnja nadstrešnice, a ovaj prostor će nakon rekonstrukcije biti opremljen rashladnim vitrinama za prodaju lako kvarljivih namirnica na plusnom režimu hlađenja, kao što su sveže živinsko meso, mlečni proizvodi, kolači, jaja i slično.

  3715_2.jpg
  Branislav Joka, generalni direktor
  Akcionarskog društva “Tržnica”

  - Ovu investiciju finansiramo sopstvenim sredstvima, svesni činjenice da se pijace moraju osavremenjavati i prilagođavati vremenu – kaže Branislav Joka, generalni direktor Akcionarskog društva “Tržnica”. – Cilj nam je da na ovom, sve frekventnijem prostoru Buvljaka koji je namenjen prodaji svežeg voća, povrća i drugih životnih namirnica, obezbedimo vrhunske uslove za bezbednu prodaju lako kvarljivih namirnica. Investiraćemo u pijace i u narednom periodu i biti podjednako posvećeni kako korisnicima usluga tako i kupcima.

  Radove, koji treba da budu završeni do kraja aprila, izvodi preduzeće “Gat” iz Novog Sada. Rekonstrukcija dela druge hale za prodaju prehrambenih proizvoda (mlečna hala), predstavlja jedan od glavnih investicionih projekata AD "Tržnica" u 2016. godini.  Realizacija je započeta 2015.  godine, kada su obezbeđene sve potrebne dozvole, a izbor izvođača radova je realizovan javnom nabavkom u januaru ove godine.

  “Tržnica je nedavno obnovila vozni park radnih mašina i vozila, sa kojma se danas pijace održavaju kvalitetnije i efikasnije.

  - Tokom protekle dve godine smo mnogo radili na rekonstrukciji i uređenju pijaca – kaže Branislav Joka. – Na Buvljaku smo, na primer, rekonstruisali fasade prve, druge i treće hale, izgradili česmu, očistili više godina zapuštene svetlarnike i krovne konstrukcije, osavremenili smo elektronsku naplatu parkiranja, pojačali video nadzor i obnovili deo kanalizacione mreže kako bi sprečili da atmosferske i podzemne vode prave problem u redovnom poslovanju ove pijace. Trudili smo se da podjednako brinemo o svim prostorima kojima upravljamo, pa smo ulagali i u zelene pijace na Paliću i Aleksandrovu.

  Od sredine 2012.  godine vlasnik 70 odsto kapitala „Tržnice“ je grad Subotica, a preostalih 30 posto akcija je u vlasništvu malih akcionara, uglavnom zaposlenih i bivših zaposlenih u ovom preduzeću.

  Danas „Tržnica“ osnovnu delatnost obavlja na pet pijaca u Subotici, koje se prostiru na površini od oko 82 hiljade kvadratnih metara.  To su: robna pijaca Mali Bajmok, odnosno popularni Buvljak, auto pijaca, stočna pijaca i zelene pijace Palić i Aleksandrovo.

  “Tržnica” ima 61-og zaposlenog, sarađuje sa više od 2 hiljade korisnika usluga, zanatlija, registrovanih preduzetnika i preduzeća, odnosno poljoprivrednih gazdinstava.

  “Tržnica” posluje kao društveno odgovorno preduzeće

  „Tržnica“ posluje kao društveno odgovorno preduzeće i u kontinuitetu izdvaja sredstva za aktivnosti kojima daje doprinos okruženju u kojem radi. Tokom prošle godine „Tržnica“ je donirala sredstva za rekonstrukciju ograde i sanaciju i opremanje igrališta u Velebitskoj ulici, poklonila je trambolinu Udruženju za pomoć osobama sa autizmom i pomogla jednoj materijalno ugroženoj subotičkoj porodici da adaptira kupatilo.

  - Posebnu pažnju poklanjamo javnim prostorima oko pijaca, pa je „Tržnica“ u 2015. godini rekontruisala 1.200 m2 javnog trotoara u Mesnoj zajednici Mali Bajmok, obnovila ogradu pijace na Paliću koja je javna svojina, a sadnjom 36 stabala jasena ozelenila površine uz trotoar na Robnoj pijaci Mali Bajmok – kaže Branislav Joka.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja