Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Na Međunarodnom Festivalu satire i humora u Kruševcu „Zlatna kaciga”, dodeljena nagrada subotičkom karikaturisti
  Milenku Kosanoviću „Klasovo majstorsko pero”
  13.04.2016.

  • Na sednici Saveta 24.  Međunarodnog festivala satire i humora u Kruševcu „Zlatna kaciga”, Milenku Kosanoviću, karikaturisti iz Subotice dodeljena je nagrada „Klasovo majstorsko pero” u velikoj konkurenciji 15 karikaturista • Klas ostavio trag u našem novinarstvu, a uz to bio mi je, moglo bi se reći mentor za karikaturu, kaže Kosanović.

  3742_1.jpg

  Na Festivalu je učestvovalo svojim radovima 220 autora iz 40 zemalja, a Milenko Kosanović, karikaturista iz Subotice dobitnik je nagrade „Klasovo majstorsko pero”, u velikoj konkurenciji 15 poznatih karikaturista.  Nagrada mu je dodeljena za dosadašnji rad, a na ovom festivalu nagrađivan je više puta.

  3742_2.jpg
  Kosanović prima značajno
  priznanje u Kruševcu

  —Svako priznanje u ovom esnafu je bitno, jer je možda je i neki parametar za dobar rad.  Klasovo pero je nešto posebno, jer je Klas ostavio trag u našem novinarstvu, a uz to bio mi je, moglo bi se reći mentor za karikaturu, jer sam kao mlad autor odlazio do njega u redakciju „Ilustrovane politike” i prihvatao njegove dobronamerne i korisne savete za dalji rad, kaže Milenko Kosanović za "Subotičke novine".

  Kosanović je inače dobitnik preko stotinu nagrada, tačno 129 nagrada, iz zemlje i sveta. Odluku o priznanjima u Kruševcu doneli su dosadašnji dobitnici nagrada, među kojima je i dramska umetnica Rada Đuričin, kojoj je ove godine dodeljena nagrada za životno delo, a karikaturisti Nedeljku Uboviću dodeljeno je priznanje „Vitez od Čarapanije - Ser Hardi”.

  3742_3.jpg 3742_4.jpg  Ovogodišnja nagrada „Zlatna kaciga” za karikaturu pripala je Toši Borkoviću, karikaturisti "Večernjih novosti", a Aleksandar Čotrić je nagrađen za najbolji aforizam. Dodeljene su i druge nagrade za radove na određene teme, a sva priznanja su uručena 1. aprila, na završnoj večeri smotre koju organizuje Kulturni centar Kruševca.

  Dobitnici Klasovog pera

  Dosadašnji dobitnici priznanja „Klasovo majstorsko pero” na Međunarodnom festivalu satire i humora "Zlatna kaciga" Darko Drljević, Goran Ćeličanin, Saša Dimitrijević, Slobodan Srdić, Neđeljko Ubović, Slobodan Obradović, Aleksandar Blatnik i drugi, doneli su odluku da „Klasovo majstorsko pero” bude dodeljeno poznatom karikaturisti iz Subotice Milenku Kosanoviću, na 24 Festivalu satire i humora u Kruševcu.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja