Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Premijer Srbije Aleksandar Vučić sreo se u Subotici sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom
  Vučić i Orban otvorili novi pogon fabrike „Masterplast”
  17.04.2016.

  Predsednici Vlade Srbije i Mađarske Aleksandar Vučić i Viktor Orban u sredu, 13. aprila u Subotici su prisustvovali svečanom otvaranju novog pogona fabrike "Masterplast".

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su odnosi Srbije i Mađarske na zavidnom nivou, da Mađarska ničim ne ucenjuje Srbiju i da zajedno, kao susedi, obe zemlje grade bolje odnose za bolju budućnost. Vučić se zahvalio premijeru Mađarske, Viktoru Orbanu na podršci Srbiji na evropskom put, i podsetio da podrška nije izostala ni prilikom humanitarnih katastrofa poput poplave u Srbiji.

  3756_1.jpg
  Aleksandar Vučić i Viktor Orban sa vlasnikom
  „Masterplasta” Bunfordom - otvorili novi pogon

  —Srbija ceni i poštuje to što nas Mađarska ničim ne ucenjuje niti ograničava. Prave prijatelje umemo da zapamtimo. Divno se osećam kao domaćin u Subotici, kada su se čule himne obe države, gde je svako bio ponosan na svoju naciju i gde znamo da nemamo nijedan, skriven problem.  Mislim da i Mađari to iskreno osećaju. Poštujem Mađare i uvek ćete da imate iste uslove kao Srbi i svi ostali građani Srbije. Ponosan sam i na Srbe koji su odlično razumeli kakva je to politika, koja će Srbiju da podigne na pijedestal uspešnih zemalja, rekao premijer Srbije Aleksandar Vučić, dodajući da kada su došli iz “Masterplasta” u Beograd, znao je da se radi o dobrom projektu, a sve je završeno za 10 dana i posao je obezbeđen za 205 ljudi.

  Obezbeđen posao za 205 ljudi

  —Rast Srbije se stalno povećava što je obezbeđeno i podstiče se većim investicijama i izvozom, a ne većom potrošnjom. Imamo mnogo siromašnih, ali stvari idu na bolje i prijatelji iz Mađarske razmišljaju o novim investicijama u Srbiju, rekao je Vučić.

  Premijer Mađarske, Viktor Orban ocenio je da je zahvaljujući uspešnoj ekonomskoj politici aktuelne vlade, Srbija dobar sused i uspešna zemlja.

  3756_2.jpg

  —Srbiji pre nekoliko godina niko ni paru ne bi dao, ali je uspela da se uzdigne i priključi susednim zemljama, zahvaljujući dobrom rukovodstvu, uspešnoj i hrabroj politici. Čestitam Vučiću što je Srbiju učinio uspešnom zemljom i dobrim susedom Mađarske. Moram da istaknem, da dobri odnosi dve zemlje nisu došli sami od sebe, nego je u to uloženo mnogo truda i rada. Ako ne budemo uspeli održati dobru saradnju, ako vlade u Mađarskoj i Srbiji ne budu smatrale važnim tu saradnju, onda ni ekonomski ni privredni rezultati neće moći da opstanu, kazao je premijer Mađarske Viktor Orban.

  Orban je pozvao Mađare, da na izborima 24.aprila u Srbiji glasaju, jer na taj način učestvuju u donošenju odluka.

  Investicija Masterplasta vredi 7,5 miliona evra

  Premijeri Srbije i Mađarske Aleksandar Vučić i Viktor Orban obišli u Subotici novi pogon fabrike mađarske kompanije "Masterplast" za proizvodnju staklene vune, kako bi se uverili kako napreduje investicija u koju su uložile sredstva obe zemlje.  Novi pogon vredan je 7,5 miliona evra, od kojih je, kao podsticajnu meru, Vlada Srbije izdvojila dva miliona evra, za izgradnju novog proizvodnog pogona subotičke kompanije Masterplast, za proizvodnju i promet građevinskog materijala.

  Da podsetimo, ugovor je prošle godine potpisao direktor “Masterplasta” Tivadar Bunford i resorni ministar Vlade Srbije Željko Sertić. Nova fabrika na površini od 12.000 kvadratnih metara, imaće oko 200 mašina za pletenje i godišnje će proizvoditi 60 miliona metara staklene vune. Reč je o mađarskoj firmi koju su osnovali dvojica preduzetnih ljudi u mađarskoj garaži pre 20 godina, a 2002. osnovana je i ćerka firma u Subotici. Vodeći su u proizvodnji stiropora i drugih termoizolacionih materijala u regionu.

  Samo za mađarske medije

  Premijer Mađarske Viktor Orban, pre susreta sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem održao je konferenciju za novinare u Savezu Vojvođanskih Mađara, na poziv lidera SVM-a Ištvana Pastora. Na konferenciji je bio zabranjen ulazak novinarima koji izveštavaju na srpskom jeziku.  Kada smo čuli ovu neverovatnu informaciju i tražili pojašnjenje, u SVM-u nam je rečeno da je protokol Orbana tako tražio. Dakle, svi mediji koji izveštavaju na ne mađarskom jeziku bili su uskraćeni za informacije sa konferencije za medije Orbana i Pastora. Kako saznajemo, u toku konferencije potpisani su i ugovori sa poljoprivrednicima koji imaju srpsko i mađarsko državljanstvo, a aplicirali su za kredite i subvencije koje daje Vlada Mađarske.

  S. Iršević

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja