Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Da li će epilog politike Saveza vojvođanskih Mađara dovesti do većeg raskola u stranci
  SVM samovoljno napustila 82 člana
  17.04.2016.

  Savez vojvođanskih Mađara je pre dva meseca isključio iz stranke 82 člana, a u sredu 12. aprila, još 82 člana samovoljno je istupilo iz te partije, obrazlažući svoju odluku ocenom da mađari širom Vojvodine ostaju bez informisanja, dok se SVM hvali od Budimpešte do Brisela - kako je sve u redu!

  U ime članova koji su samovoljno istupili iz SVM-a, Pal Karolju, članu Uprave stranke, ispred Doma Mađara troje sada bivših članova te stranke predali su izjave sa obrazloženjima odluke.

  3757_1.jpg- U SVM sam se učlanio 2010. godine jer sam želeo promene.  Stranka je tada branila interese Mađara, ali i drugih manjina i borila se protiv diktature. Danas SVM metodama diktature nanosi najveću štetu upravo mađarskoj zajednici u Vojvodini. Ugasile su se i još se gase radio stanice koje emituju program na mađarskom jeziku, a SVM je mogao to da spreči, kako zahtevima da se ispoštuje koalicioni sporazum sa SNS, tako i lobiranjem kod Viktora Orbana, premijera Mađarske. Mađari širom Vojvodine ostaju bez informisanja, a SVM se hvali od Budimpešte do Brisela kako je ovde sve u redu sa informisanjem – izjavio je Imre Tot.

  Tot je podsetio da SVM nije uvažila 6.500 potpisa podrške za Radio Suboticu i da nipodaštava više hiljada potpisa građana za drugu mađarsku listu na izborima.

  - Uvredljivo je da ova stranka tretira građane kao da ne postoje. Ja se zbog toga stidim. Za mene je SVM sramota vojvođanskih Mađara – ogorčen je Tot.

  Njegovo mišljenje dele Ria Beni Tonković i Ištvan Fabijan i kažu da među ljudima koji su napustili SVM ima i onih koji su se učlanili u Mađarski pokret, ali ne znaju koliko ih je.

  - Nisu samo Subotičani odlučili da napuste SVM, ima tu i mnogo ljudi iz okoline. Svi su razočarani jer je poznato da su mnogi isključeni kada su pokušali da kažu svoje mišljenje. Namerno nas je 82, jer su oni u Feketiću isključili isti broj ljudi, čak i starice koje nikada nikome nisu nanele štetu – rekao je Tot.

  Pal Karolj nije želeo da komentariše istupanje članova iz stranke.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja