Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.07.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Socijala
  “Čikoš štampa” zapošljava 34 osobe sa invaliditetom
  Vlada izdvojila 500 miliona za osobe sa invaliditetom
  17.04.2016.

  “Čikoš štampa” je jedno od retkih subotičkih preduzeća u kojem polovinu zaposlenih čine osobe sa invaliditetom, a primer je i čitavoj Srbiji oko zapošljavanja invalida.

  Preduzeće trenutno ima 52 zaposlena, od kojih su 34 osobe sa invaliditetom. Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Nenad Ivanišević posetio je preduzeće za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Čikoš štampa" u Subotici.

  3758_1.jpgTom prilikom, Ivanišević je obišao i proizvodne pogone i razgovarao sa rukovodstvom preduzeća.

  “Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je u 2015. godini, po osnovu subvencije zarada za OSI i stručna lica, refundacije troškova i po javnom pozivu za nabavku repromaterijala, ,,Čikoš štampi“ isplatilo oko 18,5 miliona dinara dok je Vlada Srbije ukupno, za zapošljavanje osoba sa invaliditetom izdvojila više od 500 miliona dinara”, dodao je Ivanišević.  Direktor ,,Čikoš štampe“, Igor Čikoš, se zahvalio na izuzetnoj saradnji, razumevanju i finansijskoj pomoći Ministarstva i rekao da se nada da će se ta saradnja nastaviti i u narednom periodu."Čikoš štampa", koja posluje od 1991. godine, ima široku delatnost – od štampanja novina, knjiga, kataloga i kancelarijskog materijala do proizvodnje fiskalnih rolnica i faks rolni.

  S.I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja