Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Ексклузивни интервју Александар Вучић, преседник Владе Србије и СНС-а за Локал медију:
  Патриотизам се мери бројем радних места
  23.04.2016.

  Видећемо шта ће грађани рећи 24.  априла шта мисле о мени и мојој странци, нашој листи „Александар Вучић – Србија побеђује“, а шта мисле о онима који их свакодневно лажу у недостатку политичких идеја

  3780_1.jpgПремијер Србије и председник Спрске напредне странке Александар Вучић, у ексклузивном интервјуу за Локал медија групу изнео је какви су планови СНС-а за Војводину, и шта ће бити први потези нове Покрајинске владе, ако је буду водили напредњаци.  Вучић је такође објаснио зашто сматра да су се све странке удружиле против њега, и с којим циљем.  Премијер је такође најавио да неће правити компримисе ни са ким, и да га не занима власт по сваку цену.

  Због чега тврдите да су избори неизвесни и да су се сви удружили против вас?

  - У овој кампањи очигледно је да су се сви удружили против СНС-а и да им је једини програм „мрзимо Вучића“ и то што ће на сваком месту непристојно скандирати, вређати. Лично ми то не смета. То више говори о њима да немају никакав политички програм, нити било шта да понуде Србији. Видели смо и да им је довољно мање од сат времена да се сви уједине када је потребно да нас нападну, кријући се иза лажних афера. Верујем, ако буду имали само један глас више, да ће се сви, и леви и десни, и лажне демократе и лажне патриоте, одмах ујединити и формирати владу. Сигурно је да ми нећемо правити компромисе са онима који би Србију да врате у прошлост пљачкашких приватизација и са онима који желе да Србија буде изолована држава. Мислим да је наш највећи противник дефетизам, наш страх и фрустрација да не можемо и да не заслужујемо боље. То је погрешно размишљање. Упркос проблемима из прошлости и изазовима који нас чекају у будућности, знам да је Србија победник. И знам да можемо да урадимо велике ствари ако се држимо заједно и ако смо уједињени. У недељу имамо важне изборе. Без обзира на политичку припадност, молим грађане да изађу и да дају свој глас за будућност, за Србију.

  Како ствари стоје, освојићете нов мандат. Шта ће бити први потези нове владе?

  - Видећемо шта ће грађани рећи 24. априла шта мисле о мени и мојој странци, нашој листи „Александар Вучић – Србија побеђује“, а шта мисле о онима који их свакодневно лажу у недостатку политичких идеја. Успели смо да спречимо банкротство Србије, уредимо јавне финансије, БДП сада динамично расте, ове године ићи ће преко два одсто, следеће преко три одсто, а после тога очекујемо и преко четири одсто. Ако наставимо овим путем одговорне и домаћинске политике, извесно је повећање плата у јавном сектору и пензија, и грађани ће моћи више да зарађују и троше.  Почели смо да обнављамо наше болнице и школе, и наставићемо са тим. Уколико нам грађани дају поверење, планирам да обиђем свих 1.000 школа и здавствених установа које треба да се реновирају, јер желим да деца широм Србије имају исте услове за живот. Такође, обнављамо, путеве, железничку инфраструктуру, људи морају да виде бољитак у свим сферама и свему што их окружује. Оно што верујем да Новосађане и Војвођане највише интересује, завршићемо улагање „Делфаја“ и „Лира“ и отворити 5.000 радних места у Новом Саду. Знам да смо на добром путу, то су и пре неки дан рекли челници Светске банке.  Поносан сам због њихових речи да ће онај ко дође после Вучића, затећи много бољу државу од оне коју је Вучић затекао када је преузимао владу. За мене је то најлепша реченица коју је неко могао да изговори. Интересује ме какву ћемо ми државу да оставимо, а сви знају какву су нам оставили наши претходници.  Знам да људи и даље тешко живе, али кренули смо у опоравак наше државе, и нећемо стати.

  Који су резултати владавине ДС-а у Војводини?

  - Срамота ме је када о томе морам да говорим. После 16 година владавине истих људи, Војводина изгледа тако да нема нових фабрика, да су старе уништене, да је плодна земља поклоњена тајкунима, привреда пропала, а народ осиромашен.  Тешко је набројати све пропале пројекте преко којих су извлачили огромне суме народних пара, као и све опасне и неодговорне одлуке које су довеле до тога да некада богата Војводина данас заостаје за остатком земље. Војводина стварно може и заслужује боље.

  Каква је визија СНС-а за Војводину?

  - Наша странка има добар, свеобухватан план за Војводину која треба да постане покретач целе земље. Главни фокус треба да буде на пољопривреди која поново мора бити развијена, као што је некад била. Није довољно имати само плодну земљу, потребно је користити савремену механизацију и савремене методе обраде како бисмо имали што веће приносе.  Потребно нам је одговорно руководство које озбиљно схвата проблеме пољопривредника, које може и хоће да помогне, које ће се према њима опходити као према партнерима у развоју наше економије. Само дугорочна посвећеност и право партнерство, заједнички напор свих довешће Војводину до пуне продуктивности, а тако и подићи животни стандард наших грађана.  Један од наших приоритета је да подржимо оне који су спремни да раде у производњи и преради меса.  Инвестиције у сточарство довешће до повећања производње и зараде за наше пољопривреднике.  Морамо променити приступ пољопривреди и покренути дугорочне инвестиције. Тренутно радимо на томе да доведемо инвеститоре који ће отворити фабрике, као што је немачки „Герлингер“ купио „Митрос“ у Сремској Митровици, а пред нама је и још једна велика инвестиција – долазак европског „краља меса“, Клеменса Тениса, са којим ће се домаће сточарство вратити на некадашњи ниво и још више напредовати, а значајно ће се повећати и извоз.

  Да ли СНС планира да реиндустријализује Војводину и Нови Сад?

  - Иако Војводина има потенцијал да прехрани пола Европе, као што је некада, морамо бити реални и морамо признати да пољопривреда не може бити једини стуб економије. Неопходна је и индустрија у урбаним деловима Војводине и целе Србије.  Наши приоритети биће изградња комерцијалних и индустријских зона и обезбеђивање додатних подстицаја за запошљавање, у складу са мерама које је усвојила Влада Србије. Наша политика је да запослимо људе у фабрикама које имају тржиште за своје производе - фабрикама које могу трајати деценијама. У протеклих 40 година фабрике су затваране, а ни једна једина није отворена.  То смо променили, довели смо „Делфај“, за неколико дана доводимо „Лир“, који ће створити посао за укупно 5.000 радника.  Замислите 5.000 нових радних места, после 40 година, у срцу Војводине. То је сјајна ствар.

  Србија је у претходних неколико година успела да очува стабилност, упркос турбуленцијама и варницама из окружења. Могу ли народи у овом делу Европе смоћи снаге да узму судбину у своје руке?

  - Погледајте шта се дешава око нас. Ко би могао да помисли, пре само неколико година, да ће Србија постати острво стабилности у региону? Ретко ко је веровао у нас, у народ Србије. Али, стали смо на ноге, стабилизовали смо земљу, постали смо јаки и поново нас поштују. Чврсто верујем у то да, ако имамо храбрости, одлучности и одговорно руководство, и што је још важније, ако смо уједињени као народ – можемо да рачунамо на бољу будућност.  И то на будућност коју сами желимо, а не на пут који нам други намећу. Али, немојте се заваравати - још увек постоје јаке снаге које желе да униште оно што смо заједно постигли, чија је једина амбиција да Србију врате у мрачну прошлост. То не смемо да дозволимо. Сада, више него икад, имамо јасну перспективу боље будућности - са више радних места, вишим животним стандардом, и морамо да се боримо за то. На овим изборима реч је о једноставном, јасном избору – или ћемо се вратити у прошлост, или ћемо напредовати ка бољој будућности.

  Шта Србији треба да уради како би постала модерна, уређена држава?

  - Наша земља суочава се са многобројним изазовима - од нестабилности у региону, до нестабилности широм света.  Србија је мирољубива земља која не жели да улази у сукоб ни са Истоком, ни са Западом. Желимо да будемо своји на своме и да имамо пријатеље широм света.  Грађани Србије морају да имају поверења у искреност своје Владе и њену спремност да их слуша и да доноси исправне одлуке за земљу. Знам да грађани очекују резултате и уверавам вас да ћемо бити још марљивији и да ћемо још вредније радити за нашу Србију.  Када људи буду видели и осетили у свакодневном животу да нам је боље, да напредујемо, да свако има шансу за бољу будућност у својој држави – тада ће, више него икада, бити поносни на своју земљу, на Србију која побеђеује.  Патриотизам се не мери великим и тешким речима, већ бројем радних места, отворених фабрика,и инвеститора које привучете да дођу. Мислим да је тежак и одговоран рад већ дао резултате, повећао углед наше земље, што је довело до нових инвестиција које значе нова радна места. Наставићемо да се боримо, да би наша земља победила.

  Када можемо да очекујемо повећање пензија?

  - Можете на папиру да имате и износ швајцарске пензије, али шта вреди када су нам претходници оставили Србију пред банкротом.  Да нисмо спровели на време мере штедње, пензија данас не би ни било. Овако су пензије стабилне и сигурне, и биће само веће. Србија више нема никакв дефицит, то је велика ствар. Успели смо да вратимо огромне кредите и огромне камате, дугове које су наши претходници направили водећи популистичку и неодговорну политику. Поносам сам што данас немамо минус у каси и што своје обавезе редовно испуњавамо. Пензионерима дугујемо огромну захвалост, они су наши јунаци. Да нису били уз своју земљу, Србија не би могла да преживи.

  Милорад Бојовић

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja