Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  SVM o rezultatima izbora
  Pastor: Mađarska nacionalna zajednica jedinstvena
  30.04.2016.

  Iako bez konačnog uvida u krajnje rezultate prevremenih parlamentarnih izbora od 24. aprila 2016.  godine, kao i poznavanja konačnih rezultata pokrajinskih i lokalnih izbora, vidljivo je da je mađarska nacionalna zajednica ostala jedinstvena, istakao je Ištvan Pastor, lider SVM-a.

  3810_1.jpgGrađani su u velikom broju učestvovali na izborima i nije pokolebano njihovo poverenje u Savez vojvođanskih Mađara, ocenio je Ištvan Pastor, lider te stranke, definišući da je mađarska nacionalna zajednica ostala jedinstvena, što zaključuju na osnovu konačnih rezultata lokalnih i pokrajinskih izbora i bez konačnog uvida u krajnje rezultate, u ponedeljak 25. aprila.

  -Kao predsednik Saveza vojvođanskih Mađara želim da se i ovim putem zahvalim na ukazanom poverenju Mađarima u Vojvodini, koji nam obezbeđuju nastavak započetih poslova i dalji rad na zaštiti političkih interesa Mađara. Nezavisno od konačnih rezultata, koji u nekim slučajevima mogu zavisiti i od 100-200 glasova, članovi mađarske nacionalne zajednice neće ostati sami u narednom četvorogodišnjem periodu, koji donosi brojne izazove u Srbiji i u regionu vezano za proces pristupanja Evropskoj uniji. Zbog svega toga je veoma važno da Savez vojvođanskih Mađara, kao jedina mađarska stranka koja se opredeljuje za zaštitu nacionalnih interesa, može ostati učesnik u ovim procesima, ističe Pastor.

  -U svetlu ovih podataka je posebno značajna činjenica, da su birači mađarske nacionalnosti i u pogledu postignutih i predstojećih zadataka vezanih za realizaciju nacionalno opredeljene politike, dali na ovim izborima svoje poverenje jedinoj partiji Mađara. Rezultat koji je postigao Savez vojvođanskih Mađara u jednoipomesečnoj kampanji je stvoren požrtvovanim radom članova stranke, aktivista i simpatizera i želim da izrazim zahvalnost za poštenu i čistu kampanju, za dostojanstven nastup, kao i za pošten način aktiviranja naših birača u ovom periodu, objašnjava Pastor.

  Pastor najavljuje da će se u narednom periodu ta stranka usredsrediti na izgradnju partnerskih odnosa u okvirima našeg proklamovanog izbornog programa, imajući u vidu u svakom momentu zaštitu nacionalnih interesa.

  -Osnovni cilj je da u odnosu na postignute rezultate ostvarimo maksimalne efekte, jer samo na taj način možemo obezbediti da nezavisno od ekonomskih, socijalnih i demografskih pokazatelja, ne dođe do rasparčavanja postignutog, već da i u srednjoročnom periodu obezbedimo našoj zajednici siguran oslonac, naveo je u saopštenju lider SVM-a.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja