Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  RRA Panonreg pruža pomoć preduzetnicima za započinjanje biznisa
  Prioritet imaju teže zapošljive kategorije
  02.05.2016.

  U godini preduzetništva, u toku je prvi javni poziv za “start up“ pakete podrške kako bi se preduzetnici osnažili i odvažili da započnu posao.

  Podrška je namenjena prvenstveno teže zapošljivim kategorijama i to ženama, mladima do 18 godina, starijim licima od 45 godina koji su proglašeni tehnološkim viškom i osobama bez kvalifikacija, kao i sa devastiranih područja, a prioritet ove godine je zapošljavanje tih lica, istakla je savetnica za preduzetništvo u RRA "Panonreg", Ljubica Mesaroš koja očekuje interesovanje lica iz prve tri grupe, pošto Subotica ne spada u devastirana područja.

  3817_1.jpgRazvojna agencija Srbije je u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom "Panonreg" raspisala konkurs za podršku preduzetnicima u vidu dodela paketa podrške koji obuhvata obuke, bespovratna sredstva i mentorsko praćenje.

  “Pravo učeščća na konkurs za bespovratna sredstva imaju nezaposlene osobe, koje imaju kvalitetnu poslovnu ideju za samozapošljavanje u oblasti proizvodnje, prerade ili pružanja usluga vezanih za IT sektor, inovativnu delatnost i kreativnu industriju. Projekat će biti realizovan kroz dve faze, prvo će biti organizovana obuka za započinjanje biznisa, a zatim sledi dodela bespovratnih sredstava i savetodavni rad od strane RRA "Panonreg"”, objasnila je Ljubica Mesaroš.

  Korisnici mogu dobiti maksimalno 50 odsto potrebnih sredstava, u iznosu od 300 hiljada dinara do milion dinara. Konkurs će biti otvoren do 20. maja, a detaljnije informacije mogu se dobiti u Regionalnoj razvojnoj agenciji "Panonreg" na Otvorenom univerzitetu.

  S.I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja