Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Pisma čitalaca
  Potamneli sjaj „bisera ravnice”?!
  11.05.2016.

  Već koliko sutra surova zbilja će iznova demantovati toliko puta do sada već viđenu samohvaleću EPP retoriku nadležnih da je sve, ama baš sve spremno za ovogodišnju letnju turističku sezonu na Paliću.

  Nažalost nije, jer su svi sadržaji koji turistički život znače u pređašnjem, tj. ruiniranom stanju ili, pak, netragom nestali?!  A, upravo je tzv. vanpansionska potrošnja iliti svojevrsno "zahvatanje" u džepove namernika, jedan od preduslova da broj noćenja (po turističkim poslenicima glavni pokazatelj uspešnosti sezone), bude očekivano veći. Odnosno, onaj "jezičak" koji kod većine savremenih globtrotera odlučuje kojem li će se turističkom privoleti carstvu.

   3856_1.jpg

  Višegodišnje zanemarivanje potencijala "bisera panonske ravnice", očigledno ne samo u upitnom kvalitetu vode u jezeru, koja kao takva nije preporučljiva za kupanje, nego i u: urnisanim kabinama za presvlačenje i zagušenim slivnicima ispod tuševa na Muškom štrandu, zapuštenim sportskim terenima, toaletima van upotrebe, ko zna gde dislociranim klupama iz parka... bez sumnje će i one turističke hodočasnike u prolazu ili, pak, privučene šarenom internet prezentacijom navesti da posle par noćenja, u novootvorenom turističkom info centru zatraže (i dobiju!) informacije o uređenijim destinacijama, i sa raznovrsnijom ponudom raznih "mamipara", i petama daju vetra. Iako sam na stranicama lista 2014. i 2015.g.  slično referisao, na severu Bačke ništa novo: i dalje radimo "u korist" zajedničke štete!?

  Zato, nije uopšte sporno što se s vremena na vreme, pa i nedavno prilikom otvaranja pomenutog info centra, pojedini subjekti "okite" zaslužnim priznanjima, nego što se onim drugima ne "prišije" koja po ušima, ako već izostaje kakav radikalniji pristup nogom u donji deo leđa, iliti šut karta sa dooobro plaćenog (ne) odgovornog mesta. A, sve u cilju da u okviru predivne oaze predaha i rekreacije, dragi nam "biser" blešti nekadašnjim sjajem. Naravno, i mi s njime zajedno!

  Jovgen Salontai

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja