Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  U Subotici obeležen Dan pobede nad fašizmom i upućena poruka upozorenja budućim generacijama
  Drugi svetski rat uzeo 50 miliona žrtava
  14.05.2016.

  Vence na spomenik Žrtava fašizma u Subotici, u znak podsećanja na milionske žrtve koje su položile život za slobodu u Drugom svetskom ratu, položili su predstavnici grada, Vojske, ambasada Ruske Federacije, Belorusije i Ukrajine, Generalnog konzulata Hrvatske, Jevrejske opštine Subotica, Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida – Gradski odbor Subotica, Srpsko-rusko-beloruskog bratstva „Sveti knez Vladimir” i Mađarskog nacionalnog saveta, kao i delegacije drugih organizacija, političkih partija i udruženja.

  3865_1.jpg

  Povodom Dana pobede nad fašizmom 9-og maja, predsednik SUBNOR-a Maksim Bakrač je rekao, da je ovo podsećanje važno jer je Drugi svetski rat „ bio najkrvaviji rat u istoriji čovečanstva, što budućim generacijama ostavlja poruku da ne bi trebalo dozvoliti više takav holokaust”.

  — U ratu je bilo više od 50 miliona žrtava. Mi ne smemo dozvoliti da se aveti prošlosti u bilo kom vidu vrate, kako se ne bi desio novi Holokaust, deportacije i masovna pogubljenja.  Sve slobodarske i demokratske zemlje Evrope, među kojima je i Srbija, obeležile su 71. godišnjicu veličanstvene pobede snaga antihitlerovske kolalicije u Drugom svetskom ratu. Zato deci i omladini, upućujemo Zavet boraca NOB-a i oslobodilačkih ratova, da se ne odvajaju od svoje istorije i ne odriču ličnosti iz naše slavne prošlosti i borbe, istakao je u svom govoru predsednik SUBNOR- a Maksim Bakrač.

  3865_2.jpg

  Gradonačelnik, Jene Maglai je takođe ocenio, da Drugi svetski rat predstavlja najkrvaviji sukob u istoriji čovečanstva.

  —Neka nas sećanje iz godine u godinu upozorava na te strahote, a naša obaveza je da odamo počast palim borcima i nevinim žrtvama, kako nam se nikada više u istoriji ne bi ponovilo preživljavanje ovakvih užasa, rekao je gradonačelnik Jene Maglai.

  Subotica je okupirana sredinom aprila 1941. godine, a oslobođenje je stiglo 10. oktobra 1944. godine. U znak sećanja na to vreme, položeni su i venci na Spomenik palim Crvenoarmejcima, koji su zajedno sa Partizanskim odredom Subotice oslobodili Suboticu.

  S.I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja