Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Završava se Sveto Trojstvo
  15.05.2016.

  Restauracija spomenika Sveto Trojstvo privodi se kraju i svečanost kojom će se obeležiti završetak njegovog vraćanja na prvobitno mesto na Trgu republike, održaće se 22. maja, kaže Karolina Biači, diplomirani restaurator za kamen i kamene skulpture, čija ekipa je mesecima radila na pripremi spomenika.

  3870_1.jpg

  Odluka da se Sveto Trojstvo iz parka kod Katedrale izmesti u centar grada gde je prvobitno bilo smešteno još 1815. godine, doneta je 2014.  godine i restauratorski i konzervatorski radovi povereni su Umetničkoj radionici „Restauro“ iz Nove Crnje. Organizacija ovog dela posla pripala je Mađarskom nacionalnom savetu, dok se o pripremi lokacije i samom postavljanju brinula Direkcija za izgradnju grada Subotice.

  Mada se očekivalo da Sveto Trojstvo bude kompletno obnovljeno do 15. avgusta prošle godine, kada se navršilo dve stotine godina od njegovog postavljanja, javne nabavke ponavljale su se nekoliko puta, a pored ostalog spomenik je bio u dosta lošem stanju i neki delovi su morali da budu ponovo izrađivani, što je zahtevalo vremena.

  M R

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja