Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Dan posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti, obeležen u PK Srbije, 9. maja dodelom priznanja
  Željku Maraviću priznanje PK Srbije
  15.05.2016.

  •Dan posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti obeležen je 9. maja, u Privrednoj komori Srbije, a tim povodom priznanje je dodeljeno i Željku Maraviću, vlasniku i direktoru Agencije za nekretnine „Kastor” iz Subotice i članu predsedništva Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Srbije.

  3871_1.jpg
  Željku Maraviću nagradu je uručio predsednik UO
  Klastera Nenad Đorđević

  Klaster nekretnina i Grupacija posrednika u prometu nepokretnosti Privredne komore Srbije, održale su 9. maja svečanu sednicu povodom obeležavanja Dana posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti u Srbiji, a tim povodom u Klubu poslanika uručena su priznanja pojedincima za izuzetan doprinos unapređenju profesije posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti. Među nagrađenima je i Željko Maravić, vlasnik i direktor Agencije za nekretnine „Kastor” iz Subotice i član predsedništva Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Srbije, u okviru Udruženja Privredne komore Srbije.

  Na svečanoj sednici Grupacije i Udruženja Klaster nekretnine, istaknuto je da u oblasti posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti, smanjena je siva ekonomija, podignut kvalitet usluge, povećana sigurnost potrošača i došlo je do rasta prihoda države, pa su te činjenice, kao i uručeno priznanje povod za pitanja upućena Željku Maraviću.

  Koji su najznačajniji efekti donošenja Zakona o prometu i zakupu nepokretnosti?

  —Najznačajniji efekti ovog pravnog akta su suzbijanje sive ekonomije, u značajnoj meri a prevashodno i uređeno tržište, sigurnost potrošača i smanjenje problematičnih transakcija, koje se najčešće završavaju sudskim sporovima, povećanje prihoda države i posrednika u prometu nepokretnosti, kao i broja zaposlenih u ovoj oblasti. Zahvaljujući dobroj saradnji članica PKS i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i naporima da se ova oblast uredi, danas Srbija ima moderan Zakon o prometu i zakupu nepokretnosti, kao i podzakonske akte u skladu sa standardima EU, a u čijoj izradi su učestvovali i predstavnici Grupacije PKS, ističe Željko Maravić, član predsedništva Grupacije.

  •Kakva je situacuja na subotičkom tržištu nekretnina?

  —Subotičko tržište nekretnina je „živnulo”, može se slobodno reći. Povećano je interesovanje građana za kupovinu stanova čime su se cene kvadrata stanova u novogradnji stabilizovale i u blagom su porastu. Cena po kvadratu je od 750 evra sa pdv-om za novogradnju na Prozivci i Radijalcu do 950 evra sa pdv-om u samom centru grada. Cena kvadratnog metra korišćenih stanova, preko 30 godina starosti, kreću se ispod iznosa od 500 evra, bez obzira na njenu lokaciju. Za kupovinu kuća vlada manje interesovanje i cene kvadratnog metra kuća su daleko niže od cene kvadratnog metra stana i kreću se od 350 evra do 45o evra po kvadratu.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja