Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Mirko Bajić, predsednik Saveza bačkih Bunjevaca saopštio da je rukovodstvo Bunjevačke Matice dovelo tu Ustanovu do rasula
  Bajić optužuje Sedlaka za manipulacije Maticom
  18.05.2016.

  Savez bačkih Bunjevaca uputio je saopštenje medijima, kojim ukazuje na neprihvatljivo delovanje rukovodstva Bunjevačke Matice, ocenjujući da je politička šteta koju nanosi Ivan Sedlak bunjevačkoj zajednici, nemerljiva.

  Mirko Bajić, predsednik Saveza bačkih Bunjevaca kaže da je ta stranka više puta već ukazivala na neprihvatljivo delovanje rukovodstva Bunjevačke Matice, koja je prema njegovim rečima dovedena do potpunog rasula u finansijskom i funkcionalnom pogledu, ocenjujući da se to dalje ne može tolerisati.

  Mirko Bajić—Sva ukazivanja na posledice koje mogu nastati i sugestije koje su od strane Nacionalnog saveta u više navrata upućivane rukovodstvu Bunjevačke Matice, ignorisane su. Vrhunac neodgovornosti je rasprodaja slika, kulturnih dobara dobijenih kao poklon za namirenje dugova očigledno nastalih nenamenskim trošenjem novca, dobijenog za projekte, tvrdi Bajić.

  On podseća, da je Bunjevačka Matica osnovana kao društvena organizacija od značaja za bunjevačku zajednicu, a da je sada pretvorena u obično udruženje građana.

  —Umesto da nakon donošenja zakona o Nacionalnim savetima nacionalnih manjina u Republici Srbiji bude uvedena u Registar kao Ustanova pod okriljem Nacionalnog saveta, izmenom Statuta pretvorena je u obično udruženje građana kojim manipuliše Ivan Sedlak i par ljudi oko njega, kaže Bajić.

  Savez bačkih Bunjevaca zahteva da Nacionalni savet odmah uputi predlog Skupštini Bunjevačke Matice da donese odluku o reorganizaciji Bunjevačke matice u Ustanovu pod okriljem Nacionalnog saveta, u skladu sa Zakonom o kulturi, a koja bi se bavla naukom, istraživačkim radom, književnim stvaralaštvom i zaštitom kulturnog nasleđa Bunjevaca.

  —Podrška i pomoć kojom je Ivan Sedlak doprineo da Žužana Stevanović, član Vojvođanske partije, bude izabrana u Skupštinu grada Subotice, (intervju suboticainfo čet, 10.03.2016), čiji predsednik Aleksandar Odžić je u predizbornoj kampanji izjavio: „Vojvođani su najveće žrtve Vučićevog režima“ i čiji program je: „Vojvodina Republika“,(www.  vojvodjanskapartija.org.rs ), pokazuje pravo lice Ivana Sedlaka, a Savez bačkih Bunjevaca se od takvog delovanja javno ograđuje. Ono što nas dodatno čudi je da istaknuti članovi SNS-a, bliski Ivanu Sedlaku nisu sprečili i ne sprečavaju takve aktivnosti u Bunjevačkoj Matici, saopštio je Mirko Bajić, predsednik SBB-a.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja