Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Organizatori ovogodišnje proslave „Dužijance 2016” najavljuju bogat program
  Blagoslov žita u Đurđinu, a priskakanje vatre na Ivanjdan
  20.05.2016.

  Program „Dužijance” 2016. u organizaciji udruženja bunjevačkih Hrvata, bogat je različitim kulturnim i umetničkim manifestacijama, smotrama folklora i proslavama u čast blagoslova žita od ovogodišnjeg roda.

  Obeležavanje „Dužijance” je već počelo, Blagoslovom žita, krajem aprila, kada je održana sveta misa u crkvi Svetog Josipa radnika, u Đurđinu, a kasnije održana i prosecesija, od crkve do njive.  Tokom juna će biti obeleženo priskakanje vatre na Svetog Ivana Cvitnjaka, u Đurđinu, a 30. juna, u svečanoj Većnici Gradske kuće biće održan koncert Subotičkog tamburaškog orkestra.

  3890_1.jpgZa početak jula, planiran je izlet i etno radionica Deca u „Dužijanci” i dečja zahvala Bogu za žetvu, otvaranje izložbe na temu „Bunjevačko momačko kolo i Dužijanca”, u Suvenirnici Gradske kuće, otvaranje 31. saziva „Prve kolonije naive u tehnici slame” HKPD-a „Matija Gubec” iz Tavankuta.

  Takmičenje risara u Đurđinu je 9. jula, a narednog dana „Dužijanca” u Žedniku. Biće održan još veliki broj izložbi i drugih manifestacija, do centralne proslave ovogodišnje „Dužijance”, koja će biti održana na centralnom gradskom Trgu, uz svečane povorke kroz Grad i predaju hleba od novog žita, novom gradonačelniku, koji će do tada biti imenovan, nakon što su održani izbori.

  Organizator ovogodišnje „Dužijance” je Udruženje bunjevačkih Hrvata, predsednik Organizacionog odbora je mons. dr Andrija Anišić , a direktor Marinko Piuković.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja