Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.06.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Od 2. do 4. juna u Hali sportova održava se jubilarni privredni sajam Subotice
  Deseti „SUSajam” okupio oko 200 izlagača
  24.05.2016.

  • Jubilarni, deseti Međunarodni i regionalni sajam - „SuSajam 2016“, kako je najavljeno na konferenciji za štampu, biće održan u subotičkoj Hali sportova od 2.  do 4. juna, a učestvovaće oko 200 izlagača iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske, Rumunije i Nemačke.

  3906_1.jpg
  Ilinka Vukoja, Ljuben Hristov i Ivan Vojnić Tunić

  Na pres-konferenciji u Gradskoj kući, „SuSajam” su najavili Ljuben Hristov, pomoćnik gradonačelnika za oblast male privrede, Ilinka Vukoja, direktor JKP „Subotičke pijace“ i Ivan Vojnić Tunić, generalni sekretar RPK Subotica.

  Deseti Međunarodni i regionalni „SuSajam 2016“ će ove godine, od 2. do 4. juna u Hali sportova, okupiti oko 200 izlagača, na 1600 kvadrata izložbenog prostora. Organizator sajma je JKP „Subotičke pijace“ u saradnji sa Gradom Subotica i Regionalnom privrednom komorom.

  Na „SuSajmu” će se predstaviti oko 50 subotičkih malih i srednjih preduzeća iz više regiona u Srbiji, a kako je istakao sekretar Regionalne privredne komore Ivan Vojnić Tunić, učešće je potvrdilo 15 komora koje će predstaviti ponudu preko stotinu privrednika.

  —Cilj nam je bio da predstavimo sve regione Srbije, a prvi put biće predstavljena privreda Kosova i Metohije, istočne, zapadne i centralne Srbije, kao i privreda Beograda i čitave Vojvodine.  Pored prehrambene industrije koja je svake godine dala poseban pečat subotičkom Sajmu, ove godine će na posebnom štandu biti predstavljena i vina iz našeg regiona. Subotica je već poznata kao brend u proizvodnji hrane, a „SuSajam” će time dobiti bogatiji sadržaj i veći kvalitet, rekao je pored ostalog Vojnić Tunić.

  Ljuben Hristov, pomoćnik gradonačelnika za oblast male privrede je istakao da zahvaljujući kontaktima i angažovanju nadležnih iz lokalne samouprave Subotice, na „SuSajmu” će svoje delatnosti predstaviti privrednici iz šest regija: Međumurske županije, iz Rumunije, Bosne i Hercegovine i Slovenije, a partner u okviru Sajma će ove godine biti berlinski okrug Treptov-Kopenik.

  Ilinka Vukoja, direktorka JKP „Subotičke pijace“ istakla je da je to preduzeće predvidelo 4 miliona dinara za SuSajam na osnovu Programa poslovanja, ali je naknadno taj iznos reprogramiran, pa će za organizaciju Sajma ove godine biti utrošeno manje sredstava.

  —Prilikom planiranja tih sredstava za Sajam, nismo znali da će i budžet preduzeća biti manji za 20 odsto iz gradskog budžeta, a poseban je problem što je za 50 odsto manje sredstava predviđeno iz Pokrajinskog budžeta. Neke planirane troškove ćemo stoga da smanjimo, ali ćemo se potruditi da se to ne odrazi na kvalitet ovogodišnjeg „SuSajma”, pojasnila je na pres konferenciji direktorka JKP "Subotičke pijace", Ilinka Vukoja.

  Ona je navela i da će u četvrtak, 2. i u petak, 3. juna, Sajam biti otvoren od 10 do 20 časova.

  —Zatvaranje sajma planirano je za subotu, 4. juna, u 12 časova, nakon čega će biti izvučen dobitnik vredne nagrade - kotla za čvrsto gorivo, koju je obezbedio jedan od izlagača, preduzeće „Tehnoserv“. Ulaz na Sajam će i ove godine biti besplatan za sve posetioce, a očekujemo da će ih biti više nego prošle godine jer je Sajam bogatiji ponudama iz velikog broja regiona, istakla je Ilinka Vukoja.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja