Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Presedan policije i pravosuđa
  29.11.2013.

  -  U kući E.V. u «Železničkom naselju» prošle srede otkrivena laboratorija sa 279 saksija marihuane, u petak je uzgajivaču izrečena pravosnažna presuda (3,5 godine zatvora) i do poziva na izdržavanje kazne određen mu je kućni pritvor

  391_1.jpg 

  Naš sugrađanin E.V.(31), moler iz «Železničkog naselja», verovatno je prvi državljanin Srbije koji je osuđen najbrže što je teoretski bilo moguće, a što je predviđeno odredbama novog Zakonika o krivičnom postupku. Rečeno najkraće, policija je prošle srede popodne u njegovoj kući otkrila savremeno opremljenu laboratoriju u kojoj se nalazilo 279 saksija marihuane kao i 555 grama suve «trave», u četvrtak su «biljke» bile u Novom Sadu na veštačenju, a u petak je E.V. nakon priznanja dela i nagodbe sa tužiocem, pravosnažno osuđen.

  - Od 1. oktobra na snazi su odredbe novog Zakonika krivičnog postupka koje omogućavaju da okrivljeni zaključi sporazum o priznavanju krivice sa nadležnim tužiocem. Po tom sporazumu utvrđuje se visina kazne i način njenog izvršavanja, a potvrđuje ga nadležni sud. U konkretnom slučaju moj klijent je priznao krivicu i sklopio sporazum sa Višim javnim tužiocem, a Viši sud mu je izrekao minimalnu kaznu zatvora od 3,5 godine. Učesnici u ovom postupku odrekli su se prava žalbe i ceo «slučaj» okončan je za nešto manje od 48 sati što je, verujem, prvi slučaj ovako brze reakcije i policije i pravosuđa u Srbiji - kaže za Subotičke novine advokat Lidija Opačić.

  Nakon izricanja presude osuđenom je određena mera zabrane napuštanja stana (verovatno) do poziva na izdržavanje kazne.

  U priči o neverovatno brzom okončanju ovog slučaja učestvovali su, kako nezvanično saznajemo i radnici – «Elektrodistribucije». Nakon redovne kontrole električnih brojila i potrage za «nedostajućim kablom» slučajno je primećena livada «mare», a potom su ljudi iz Odeljenja za borbu protiv narkotika, ali i tužilac i sudija, profesionalno odradili svoj deo posla.

  M.Po.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja