Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Noć muzeja 2016. u Subotici - Večeras jubilarni koncert Garden kvarteta
  Moj muzej, u mom Gradu - na 30 lokacija
  21.05.2016.

  •Deset dana, od 10 do 22 sata u Gradskom muzeju Subotica će na 30 lokacija biti 25 učesnika u Noći muzeja. Od 12. do 21. maja, u Gradskom muzeju Subotica, od 10 do 22 sata, svi građani kojima je umetnost bliska, imaće priliku da prisustvuju mnogobrojnim izložbama i drugim manifestacijama!

  Mr Ištvan Hulo 
   Mr Ištvan Hulo, direktor Muzeja

  Večeras, u 19 sati, u Gradskom muzeju je Jubilarni koncert Garden kvarteta, a u subotu, 21. maja, biće održan veliki broj izložbi i manifestacija, sa 25 učesnika na 30 lokacija u Gradu.  Gradski muzej je u subotu otvoren od 17. časova, do jedan sat iza ponoći. Od 12 maja do danas, već su predstavljeni različiti umetnički programi.

  U utorak, 17. maja, u Gradskom muzeju je održana promocija rečnika izložbe „Slikarstvo i vajarstvo jugoslovenskih autora iz umetničke zbirke Gradskog muzeja Subotica”. Iste večeri održana je i istraživačko-kreativna radionica „Zajedno tragom ukrasa iz prošlosti”, za decu od 5-7 godina i njihove roditelje, povodom Međunarodnog dana porodice i Međunarodnog dana muzeja, u organizaciji PU „Naša radost“, Udruženja „EduProF“ i Gradskog muzeja Subotica, a tema je „Ukrasi na zdanju Gradske kuće i Gradskog muzeja”.

  U sredu, 18. maja u Gradskom muzeju održana je izložba Međunarodni dan muzeja i objava rezultata Likovnog konkursa dečjih radova „Moj muzej, moj Grad”.  Juče, u podne, u Gradskom muzeju je održana Promocija rečnika izložbe „Slikarstvo i vajarstvo jugoslovenskih autora” iz umetničke zbirke Gradskog muzeja Subotica.

  Večeras, u 19 sati, u Gradskom muzeju je Jubilarni koncert Garden kvarteta, povodom 10 godina postojanja i 260 godina od rođenja Mocarta (1756–1791), u prostoru izložbe „Dela bečkih baroknih majstora u Vojvodini”.  Na programu će pored kompozicija velikog klasičara, biti i dela baroknog kompozitora Vivaldija (Antonio Lucio Vivaldi, 1678– 1741). Noć muzeja 2016. u Subotici će svoj ovogodišnji umetnički pečat otisnuti 21. maja, u subotu, od 17 sati do jedan čas iza ponoći, kada će biti održan veći broj izložbi i manifestacija.

  U 18 sati je izložba „Centralni Balkan između grčkog i keltskog sveta, Kale – Krševica, 2001– 2011, gostujuća izložba Narodnog muzeja u Beogradu - Neda Dimovski, kustos arheolog, savetnik, slikar restaurator.

  Od 19 sati Dela bečkih baroknih majstora u Vojvodini – dr Žužana Korhec Pap, muzejski savetnik, slikar restaurator. U 20 časova „Slikarstvo i vajarstvo jugoslovenskih autora iz umetničke zbirke Gradskog muzeja Subotica (1918–1940, 1945–1990), I deo - dr Olga Kovačev Ninkov, muzejski savetnik, istoričar umetnosti i Ljubica Vuković Dulić, viši kustos, istoričar umetnosti.

  U 21 sat Oskar Vojnić (1864-1914.) - dr Arpad Pap, kustos etnolog, od 22 sata, Zavirite kako nastaje prirodnjačaka izložba dr Gabrijela Kajdoči Lovas, antropolog biolog, od 23 časa, Galerija mađarske likovne umetnosti u Vojvodini (1830-1930) dr Olga Kovačev Ninkov, muzejski savetnik, istoričar umetnosti.

  Koncert grupe SIN SEEKAS je od 22 sata u dvorištu Gradskog muzeja.

  Radionice i igraonice za decu: od 18 do 20 sati, je „Zec u kupusu” – igraonica za decu u Gradskom muzeju Subotica, od 19 do 21 sat Igraonica inspirisana izložbom Centralni Balkan između grčkog i keltskog sveta, u Gradskom muzeju, od 19 Radionica izrade belog veza, u okviru izložbe „Kalupi za trukovanje i njihovi otisci”.  Radionicu izvode učenici tekstilnog smera Hemijsko tehnološke škole iz Subotice, u Gradskoj suvenirnici, gde će se inače izložba pod tim nazivom moći videti od 19 sati do ponoći.

  3918_2.jpg
  Radionica za mališane „Zajedno tragom ukrasa iz prošlosti”

  U Savremenoj galeriji Subotica, u 21 sat je otvaranje izložbe stripova Aleksandra Zografa i predstavljanje njegove zbirke stripova „Zlato na mesecu“.  Posetioce će kroz izložbu voditi Aleksandar Zograf.

  Od 22 sata je demonstracija štampanja tehnika visoke štampe u okviru izložbe Milana Stanojeva „Putovanje imaginarnim prostorom“.  Demonstraciju će izvesti Miroslav Jovančić i Jasmina Jovančić Vidaković, kustosi Savremene galerije Subotica.

  U Galeriji „DR VINKO PERČIĆ”, od 17 sati će Marica Radojčić otvoriti izložbu „Grananje“, digitalni ambijent u čitavom prostoru Galerije. GRADSKA BIBLIOTEKA u Američkom kutku organizuje – Knjigo Smeh – izložbu fotografija čitalaca, izložbu dečjih radova: Amerika iz dečjeg ugla.

  MEĐUOPŠTINSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU SPOMENIKA SUBOTICA, ispred Gradske kuće organizuje Multimedijalnu akciju Zid: Onom koji švrlja po kulturnom nasleđu – sedam godina nesreće! ZAVOD ZA KULTURU VOJVOĐANSKIH HRVATA organizuje izložbu fotografija „Strossmayer kao mecena“, a ISTORIJSKI ARHIV SUBOTICA Izložbu fotografija: 115 godina fudbalskog kluba „Bačka 1901“.  POZORIŠTE „DEŽE KOSTOLANJI” u sklopu manifestacije “Noć muzeja” će prikazati video projekcije nezaboravnih, starih predstava, a u 18 sati „Iza kulisa” (šetnja u pozorištu). Video projekcije: Džon Fauls: Kolekcionar –predstava Marte Bereš i Zoltana Širmera, od 20 sati Mađarski bez muke (r: Olivera Đorđević), od 21 sat Brecht-The Hardcore Machine (r: Andraš Urban), a 22 sata: Drakula – svetlosti trenutaka (r: Andraš Urban.

  DEČJE POZORIŠTE SUBOTICA, od 17 sati organizuje predstavu za decu „Drvence”, projekat „Teatar u pelenama” namenjen deci do 36 mesecistarosti, a nakon predstave sledi zajednička igra u koju se uključuju glumci, bebe i njihovi roditelji.

  ART BIOSKOP LIFKA od 17 sati organizuje „Nostalgični osvrt na prošlost filma i bioskopa”, zatim filmove Hugo, r: Martin Scorsese, od 21 sat Cinema Paradiso, r . Giuseppe Tornatore, a u 20 sati i 30 minuta je Otvaranje izložbe fotografija Nikole Tumbasa „Vera“.  Nešto ranije, od 19 sati je Otvaranje izložbe slika Miroslava Jovančića „Bašta“ i Koncert Arpada Bakoša & Miroslava Jovančića i od 22 sata Koncert subotičkog kantautora Nenada Gabrića, a od 23 sata do jedan iza ponoći - Afterparty.

  OTVORENI UNIVERZITET SUBOTICA organizuje Filmsku radionica za decu, a od 20 sati je Izbor filmova iz programa MLADI DUH EVROPE sa Festivala evropskog filma Palić 2015.

  СКЦ „СВЕТИ САВА” u 18 sati otvara izložbu fotografija Rajka Karišića, „Nasleđe”, u MKC „NEPKER”, Galerija „Šandor Olah”, „Komadići istorije na papiru”, izložba ilustracija publikovanih radova sa književnog konkursa „Nandor Gion”.

  Sala „Deže Kostolanji”, predavanje dr Imrea Černuša, interaktivno veče sa dr Černušom, uz razgovor i filmsku projekciju, o iskrenosti, emotivnoj inteligenciji, međusobnom poštovanju, harmoničnom i redovnom seksualnom životu.

  U HKC „BUNJEVAČKO KOLO“ u 17 sati je Svečano otvaranje muzejske postavke “Bunjevačka soba”. U Muzičkoj školi Subotica, od 17 sati je prodaja medenjaka, tkanih predmeta, izložba Poslednjih 30 godina Dužijance u Tavankutu u Noći muzeja, UDRUŽENJE “LUSA”, Save Šumanovića 2, u 17 sati otvara izložbu slika u tehnici slame „Simboli Subotice i Palića“ u prostorijama Udruženja penzionera u Subotici, a organizuje i radionicu „Upoznajmo slamu kao likovni materijal“.  U holu Nove opštine je Izložba minijaturnih železnica, razgledanje i prodaja suvenira i proizvoda domaće radinosti, a od 20 sati Književno-muzičko veče udruženja „Rusko-srpsko prijateljstvo”.

  ROTOGRAFIKA od 17 sati organizuje izložbu Sačuvajmo naše industrijsko nasleđe, razgledanje grafičkog muzeja štamparije Rotografika...

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja