Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  U Gradskoj kući, 25. maja potpisan značajan Investicioni Ugovor oko nastavka radova na Vodozahvatu I
  Investicija od 768 hiljada evra
  27.05.2016.

  U Gradskoj kući potpisan je Ugovor o investiciji na Centralnom gradskom kompleksu Vodozahvat-I, između Grada Subotice, JKP „Vodovod i kanalizacija“(investitor) i Građevinskog preduzeća „Graditelj NS”, iz Novog Sada, izvođača radova izabranog na javnom tenderu po proceduri EBRD banke.

   3920_1.jpg

  Ugovor između JKP „Vodovod i kanalizacija“ i građevinskog preduzeća „Graditelj NS“ o realizaciji investicije na Centralnom gradskom kompleksu – Vodozahvat 1, vredan je 768 hiljada evra, koje će obezbediti kraditni aranžnam sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), potpisan je u Gradskoj kući, 25. maja.

  Gradonačelnik Jene Maglai je istakao da je ostvarena fi nansijska ušteda na ranijim projektima rekonstrukcije vodovodne mreže i da je u dogovoru sa ERBD-om taj iznos je prebačen na drugu investiciju, a Čaba Šanta, zamenik direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ najavio je početak radova za jesen.

  —Sada ima devet ponuda domaćih i stranih fi rmi. Komisija radi procenu kome će posao bit poveren, istakao je Čaba Šanta.

  —To je posao oko polaganja optičkih kablova i zamene cevovoda koji će omogućiti osavremenjavanje upravljanja vodosistemom na Vodozahvatu 1. Projektovana cena bila je milion evra, ali je značajno smanjena, a tim poslovima rešava se i gorući problem grada, oko sigurnosti u vodosnabdevanju i izbegavanja havarija, naglasio je Maglai, najavljujući da posle rekonstrukcije Kolektora 2 i 7, kao magistralnog vodovoda, na redu je Fabrika vode 2, investicije vredne oko 3.5 miliona evra.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja