Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Subotički Centar – Tito – Központ i GK Komunista Subotice, povodom Dana mladosti, 25. maja uputili poruke
  Ulaganja u omladinu nisu promašaj
  28.05.2016.

  • Povodom obeležavanja 25. maja, Dana mladosti i rođendana Josipa Broza Tita, delegacija iz Subotice položila livenu štafetu - simbol Grada na Titov grob u Kući cveća, sa porukom za promenu položaja omladine u čitavoj Srbiji, prenose nam Jo Ištvan i Đuro Posavčić ispred GK Komunista i Centra Tito

  3924_1.jpgZajednički imenitelj svih emocija poštovalaca Titovog dela, sadržan je u poruci: "Bilo je lepo živeti sa Titom u Jugoslaviji" i "Zašto smo dozvolili nacionalizmima svih boja i stranim moćnicima da nam razbiju našu domovinu?”, kažu za Komuniste Subotice Jo Ištvan, a za subotički Centar– Tito – Központ, Đuro Posavčić, povodom 25. maja, Dana mladosti u vreme bivše SFRJ i Titovog rođendana.

  Tog datuma, desetočlana delegacija iz Subotice položila je izlivenu štafetu kao simbol grada na Titov grob u Kući cveća, sa porukom da je neophodna promena položaja omladine u čitavom društvu u Srbiji.

  —Nema razloga za proslavu, ali ima motiva za pouke, poruke i borbu za promenu uloge i položaja omladine u Subotici i Srbiji, jer bez bržeg uključivanja mladih u sve tokove preobražaja našeg društva nema napretka Srbije, pa ni razvoja Subotice, ističe Đuro Posavčić, u ime Centra Tito u Subotici.

  Jo Ištvan, GK Komunista Subotice kaže da se brže i efikasnije moraju rešavati teški problemi nezaposlenosti, prvenstveno mladih, izraditi i primeniti strategija razvoja privrede, ostvarivanjem reindustrijalizacije i zaustaviti odlazak mladih u inostranstvo.

  —Mladi nisu i ne mogu biti samo dekor za slikanje političke elite, nego svaki četvrti na listama za izbore mora biti mlad, do 27 godina starosti. Trebalo bi obrazovanje uskladiti sa razvojem i potrebama privrede, u čemu imamo iskustava, a u škole, pored obrazovanja uvesti i vaspitanje. Nijedna investicija u omladinu nije promašena investicija. Zato je potrebno više ulagati u kulturu i organizovano korišćenje slobodnog vremena mladih.  Cilj je da mladi budu u fokusu, a ne na marginama razvoja društva, što mogu ostvariti samo odgovorni ljudi, oni kojima nije cilj vlast i lična korist. I omladina mora da se uključi u borbu za promenu svog položaja, a ne da čeka, moli ili da gleda sa strane, poruka je Centra Tito i GK Komunista Subotice.

  Livena štafeta Subotice - u Kući cveća

  Na susretu građana iz čitave bivše Jugoslavije, pre dva dana, 25. maja, u Muzeju istorije Jugoslavije u Beogradu učestvovala je i desetočlana delegacija iz Subotice. —Pored cveća, na Titov grob u Kući cveća, položili smo i izlivenu štafetu koja simbolizuje Suboticu.  U njoj je sadržana poruka da ćemo mi iz ravnice Srbije, na 75.  godišnji jubilej početka ustanka protiv fašizma i okupacije, poštovati i negovati tradiciju antifašističke borbe i u novim uslovima, kažu Jo Ištvan i Đuro Posavčić.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja