Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Subotičani na 30 lokacija u „Noći muzeja“
  Od stripova Zografa do grčkog i keltskog sveta
  28.05.2016.

  Manifestaciji „Noć muzeja“ priključilo se 25 ustanova u Subotici, a građani su na 30 lokacija mogli da vide izložbe slika, skulptura, stripa, fotografija, digitalne projekte, organizovane su projekcije, umetničke i dečje radionice, pozorišne predstave, koncerti i prezentacije.

  U Muzeju su kustosi vodili posetioce kroz postavke „Centralni Balkan između grčkog i keltskog sveta, Kale – Krševica 2001./2011.“, „Dela bečkih baroknih majstora u Vojvodini“, „Slikarstvo i vajarstvo iz muzejske zbirke“, „Oskar Vojnić“, „Kako se priprema prirodnjačka izložba“, i održane su radionice za decu i izradu belog veza.

  3926_1.jpg

  U Gradskoj suvenirnici je bila postavljena izložba „Kalupi za trukovanje i njihovi otisci“, a u „Savremenoj galeriji“ izložba i radionica stripova Aleksandra Zografa. Održana je demonstracija visoke tehnike štampe u okviru izložbe Milana Stanojeva „Putovanje imaginarnim prostorom“.

  U galeriji „Dr Vinko Perčić“ predstavljena je izložba Marice Radojčić „Grananje“. Reč je o digitalnom ambijentu u prostoru galerije, dok su se u Gradskoj biblioteci mogli videti dečji radovi i izložba fotografija čitalaca. Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture je postavio improvizovani zid u centru grada i stavio građane na iskušenje projektom „Onome ko švrlja po kulturnom nasleđu sedam godina nesreće“.  U Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata je otvorena izložba fotografija „Štrosmajer kao mecena“, a u Istorijskom arhivu „115 godina FK „Bačka 1901.“. U pozorištu „Deže Kostolanji“ su organizovane projekcije nezaboravnih subotičkih predstava i „Iza kulisa“ šetnja pozorištem, a Dečje pozorište je u parku „Ferenca Rajhla“ odigralo nekoliko predstava. Bila su otvorena i vrata Art bioskopa „Aleksandar Lifka“, Fondacije „Danilo Kiš“, Galerije prve kolonije naive u tehnici slame iz Tavankuta, „Luse“, „Grunfa“, „Rotografike“, „Natura stil“ i u Novoj opštini su maketari prikazali maketu minijaturnih železnica.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja