Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Na Paliću održan sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva
  Stručna predavanja iz pedijatrije
  01.06.2016.

  U subotu, 21. maja, u konferencijskoj sali Male gostione na Paliću, održan je sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva na kojem je učestvovalo oko 200 pedijatara iz Srbije. Skup je na početku, pre radnog dela, pozdravio dr Goran Bićanin, direktor Opšte bolnice Subotica.

  Domaćin sastanka bilo je Dečje odeljenje Opšte bolnice Subotica, a načelnica odeljenja dr sci.  med Katja Puleva istakla je važnost takvih susreta lekara pedijatara u smislu razmene iskustava i sticanja novih znanja.

  dr sci. med Katja Puleva

  dr sci. med Katja Puleva

  - Moje izlaganje bilo je na temu "Savremeni pristup u lečenju astme kod dece" gde sam objašnjavala koje sve metode možemo uspešno sprovoditi u lečenju ove bolesti modernog dečijeg doba. U okviru sastanka učesnici su mogli da po promotivnoj ceni od 9,990.00 dinara što je za 25% niža cena od maloprodajne, nabave "Pedijatriju" - Udžbenik za poslediplomsko usavršavanje lekara. Brošura je prva takve vrste u našoj zemlji i od ogromne je koristi prvenstveno mladim lekarima na specijalizaciji - naglasila je dr Puleva.

  3941_2.jpg

  Stručno predavanje na Paliću održali su prof. dr Vesna Stojanović sa Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu koja je govorila o infekcijama urinarnog trakta kod dece do druge godine života, asist. dr. sci Goran Rakić iz iste zdravstvene ustanove sa temom "Preoperativna priprema u pedijatrijskom uzrastu". Na temu selektivne deficijencije imunoglobina A u delu diskusije govorila je mr sci dr Srđa Janković, sa Univerzitetske dečje klinike iz Beograda.

  U kulturnom delu programa zanimljivu tačku sa izvornim srpskim pesmama izveo je dečiji hor "Iskončići" pod vođstvom Dejana Anđelovića, učitelja muzičke kulture Osnovne škole "Miloš Crnjanski" iz Subotice i vođe sekcije i hora "Iskončići".

  Sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva je obuhvatio celodnevna stručna lekarska predavanja, a bio je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Republike Srbije.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja