Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  IT Karavan posetio Osnovnu školu “Sonja Marinković” u nameri da promoviše nove tehnologije, ali i ukaže na opasnosti koje vrebaju na internetu
  Digitalno pismeno 90 odsto dece, ali ne znaju „zamke” inteneta
  02.06.2016.

  U sali Osnovne škole “Sonja Marinković” u Subotici održana je u okviru putovanja IT karavana prezentacija o prednostima i opasnostima korišćenja novih tehnologija sa ciljem da se za 90 odsto mališana koji koriste internet, ukaže na zamke koje mogu da ih ugroze

  3946_1.jpg

  Projekat koji se realizuje u okviru kampanje Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, za razvoj informacionog društva „Pametno&bezbedno – Smart&Safe“, do sada je obišao dvanaest gradova u Srbiji.

  Učenici Osnovne škole “Sonja Marinković” smatraju da bezbedno koriste internet. Lozinke na njihovim nalozima, znaju samo oni ili i roditelji, jer u zaštiti dece na internetu, veliku ulogu pored nastavnika imaju i roditelji.

  —Škola radi na osvešćenosti dece od opasnosti “prozora u svet”- interneta. Imamo česte edukacije i učimo ih kako da na bezbedan način koriste društvene mreže. Zadovoljni smo što smo kao škola izabrani od strane Ministarstva, da budemo deo ovog projekta, kaže direktor Osnovne škole “Sonja Marinković”, Pajica Bašić.

  IT karavan u prvom ciklusu realizuje se u 15 većih gradova sa procentualno najvećim brojem mlađeg stanovništva, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanijom Majkrosoft.

  —Subotica je 12-i grad na našoj mapi. Savremene tehnologije, internet i društvene mreže koristi preko 90 odsto dece, a njih 85 odsto ima mobilne telefone koje koriste za izlazak na internet, igrice i razne vrste aplikacija. Digitalno jesu pismeni, ali nisu do kraja svesni opasnosti koje ih vrebaju. Nakon naših predavanja, imali smo priliku da nam se deca poveravaju da su imali neprijatna iskustva.  Predavanja su usmerena na promocije savremene tehnologije, kao vid savremenog učenja, pa i obrazovanja, ali sa druge strane da ih upozorimo na različite vrste opasnosti. Važna je uloga roditelja u ovom procesu. Takođe je interesantno, da oko 80 odsto roditelja ima poverenja u svoju decu, prema istraživanju UNICEF-a. Mi radimo na donošenju Uredbe o zaštiti dece na internetu kojom želimo da sva odgovorna lica i institucije koordinišemo da bi imali bolju prevenciju, istakla je Tanja Matić, državna sekretarka u Ministarstvu telekomunikacija.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja