Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  U četvrtak održana Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Grada
  Tivadar Bunford novi predsednik Skupštine Grada
  05.06.2016.

  U četvrtak je održana Konstitutivna sednica novog skupštinskog saziva na kojoj su verifikovani mandati 67 odbornika, a za predsednika Skupštine Grada izabran je Tivadar Bunford (SVM), preduzetnik i vlasnik preduzeća „Masterplast”, dok je za sekretara imenovan Đula Ladocki (SVM)

  Na Dnevnom redu konstitutivne Skupštine Grada razmatrane su usvojene tri tačke: verifikacija mandata odbornika, izbor predsednika Skupštine grada i postavljenje sekretara gradskog „parlamenta”.  Sednicom je predsedavao najstariji odbornik Nikola Milićević sa liste Srpske napredne stranke.

  Tivadar BunfordVerifikovani su mandati odbornika i tajnim glasanjem, sa 43 glasa za, 20 glasova protiv i 4 neupotrebljena listića, za predsendika Skupštine Grada Subotice izabran je preduzetnik Tivadar Bunford, inače predsednik Gradskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), koji je poručio da želi da bude predsednik Skupštine svim građanima Subotice.  Za Bunforda je rečeno da ima znanje i iskustvo, a da je kandidovan od strane partije saveza vojvođanskih Mađara, kao jedan od najboljih kadrova i preduzetnika Subotice.

  U svom obraćanju Bunford je naveo je da će sarađivati sa svim građanima Subotice. Bunford je citirao Vinstona Čerčila, rečima da „što dalje možeš da pogledaš u prošlost, tako ćeš dalje dopreti u budućnost”!

  —Subotica ima čime da se ponosi iz svoje prošlosti. Naš svakodnevni život ne možemo razdvojiti od prošlosti Grada.  Činioce Skupštine Grada, svetlo istorijsko nasleđe obavezuje da rezultati rada budu na istorijskom nivou. Nemamo drugi izbor i te temelje moramo uspešno dalje graditi, a ne kampanjski raditi. U tom stvaranju svi moramo učestvovati. Meni su Subotica i njeni građani najvažniji, da svaki građanin ima radno mesto i da budemo korisni članovi zajednice, da imamo zdravstvenu zaštitu i obezbedimo dobru komunalnu infrastrukturu. Moramo sačuvati i negovati istorijsko jezgro Subotice i vratiti stari sjaj Paliću. Ako ne budemo verovali u zajedničke uspehe, neće verovati ni u nas.  Decenijske zaostatke ne možemo odmah uraditi, ali možemo stepenicu odmaći.  Političari greše, kada misle da su sveznalice.  Svi zajedno trebalo bi da budemo kreatori društva, da zajedno stvaramo, rekao je Bunford i zahvalio predhodmom predsedniku Skupštine Iliji Maraviću i poželeo mu uspešan rad u Pokrajinskoj skupštini.

  Tokom rasprave o predlogu Tivadara Bunforda za novog predsednika Skupštine grada, Bogdan Laban iz Srpske napredne stranke je rekao, da će odbornici sa liste SNS-a podržati predlog za izbor Bunforda.

  —Uveren sam da će izbor Bunforda, koji je uspešan preduzetnik, sa izuzetnim dugogodišnjim poslovnim vezama, doprineti pokretanju privrednog razvoja grada. To nije samo administrativne funkcija.  Subotici je potreban izuzetan menadžer Grada, a sklopili smo koaliciju u kojoj smo ravnopravni partneri, rekao je Laban.

  Među onima koji nisu podržali izbor Bunforda bili su i odbornici „Pokreta za građansku Suboticu”, koji su izrazili sumnju da bi novi predsednik Skupštine, zbog prirode posla, odnosno javne funkcije i privatnog angažmana, mogao da bude u sukobu interesa.  Podršku nisu dali ni odbornici DS-a.

  Miroslav Milojević sa liste "Pokret za građansku Suboticu" je komentarišući predlog Bunforda za predsednika Skupštine grada rekao, da bi izborom na vodeću funkciju lokalnog parlamenta, Bunford mogao biti u sukobu interesa, te da će odbornici pratiti njegov budući rad, iako su kako je Milojević rekao, dosadašnji rezultati Bunforda na zavidnom nivou među privrednicima.

  Tivadar Bunford rođen je 1962. godine u Novom Kneževcu, diplomirao je 1989.  godine na Građevinskom fakultetu i dobio zvanje master ekonomije (2010). Od 2004. do 2012. godine bio je odbornik u Skupštini grada, od 2014. godine je predsednik GrO SVM. Bunford je od 2002. direktor "Masterplast YU", gde radi oko 300 zaposlenih.

  Na predlog predsednika Skupštine, sa 45 glasova (15 protiv) za sekretara je izabran dr Đula Ladocki (1969), takođe iz redova SVM, koji je funkciju sekretara već vršio u mandatu od 2012-2014. godine.  Jene Maglai, u ime odbornika Pokreta za građansku Suboticu rekao je da je Ladocki dobar izbor, ali je dodao da ga njihova grupa neće podržati, kao kandidata SVM-a.

  Koalicioni sporazum između Srpske napredne stranke, Saveza vojvođanskih Mađara i Saveza bačkih Bunjevaca potpisan je u sredu.

  — U kampanji smo pričali o očekivanjima običnih ljudi. Svaki čovek očekuje da ima pristojnu platu, dobru zdravstvenu zaštitu, infrastrukturne uslove i bezbednost. Budućnost Subotice zavisi od toga da zajedno stvaramo, rekao je predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford.

  SNS predlaže gradonačelnika

  —Potpisali smo koalicioni sporazum sa SVM-om i SBB. U naredne tri nedelje SNS će predložiti gradonačelnika, ali još nismo razgovarali o personalnim rešenjima.  Razgovarali smo o resorima. Hoćemo da rešenja budu najbolja, najbolji ljudi, koji će moći da pomognu gradonačelniku, predsedniku Skupštine Grada i da ti rezulati budu vidljivi, kaže predsednik GrO SNS-a u Subotici, Bogdan Laban.

  Lista „Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje” ima 31 odborničko mesto, SVM i Pokret za građansku Suboticu po 11 odbornika, koalicija oko Demokratske stranke 7 odborničkih mesta, Koalicija LSV-SDS-ZEP 4 i po 1 imaju manjinske stranke SBB, Ruska stranka i Vojvođanska tolerancija.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja