Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Ministarstvo za rad potpisalo sporazum sa Fondacijom „Tijana Jurić”
  Bezbednost dece je najbitnija
  04.06.2016.

  U Subotici je potpisan Sporazum o međusobnoj saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece između osnivača Fondacije “Tijane Jurić” i ministra za rad i socijalna pitanja Aleksandra Vulina. Tokom prošle godine prijavljeno je 700 nestanaka dece, rekao je osnivač Fondacije Igor Jurić objašnjavajući da sporazum uređuje pitanja saradnje pomenute fondacije i resornog ministarstva u cilju efikasnijeg delovanja na poboljšanju uslova za bezbednost dece i prevencije nasilja nad decom.“Potpisivanje ovog sporazuma je od izuzetnog značaja za Fondaciju „Tijane Jurić“ jer je prepoznala za šta se mi borimo proteklih godinu i po dana. A to je poboljšanje uslova za bezbednost naše dece. U narednim periodima imamo ogromne planove i projekte koje bez države ne možemo da uradimo. Neke stvari nisu dovoljno dobre i mi to treba da poboljšamo i siguran sam da mi kao država moramo mnogo više da radimo. Bezbednost dece nije još uvek na zadovoljavajućem nivou i mi moramo da ukažemo to i roditeljima i državi jer je bezbednost dece obaveza svih nas“, istakao je osnivač Fondacije „Tijana Jurić“, Igor Jurić.

  3953_1.jpg 

  Sporazumom o saradnji je predviđeno da Ministarstvo za rad da institucionalnu podršku Fondaciji u realizaciji zajedničkih projekata − javnih promotivnih kampanja na temu poboljšanja uslova za bezbednost dece i prevencije nasilja nad decom, kao i u drugim aktivnostima.

  „Meni je zadovoljstvo što smo pomogli poboljšanju bezbednosti dece. Ne treba objašnjavati koliko je neophodno prepoznati zlo. Fondacija nam je hiljadu puta pomogla da prepoznamo razne opasnosti koje vrebaju decu, poput interneta, društvenih mreža... Država ima svoje mehanizme da se bori, ima zakone, ima ljude, institucije i službe, ali to nije dovoljno. Čitavo društvo mora da se uključi u poboljšanje bezbednosti naše dece i prepoznavanje svakog zla i njegovog iskorenjivanja.  Ovo je način da se borimo za svako naše dete. Ne možemo da zaštitimo svako dete, ali možemo da damo sve od sebe. Potrebni su nam svi mediji, NVO, roditelji, škole“, zaključio je ministar za rad Aleksandar Vulin.

  S.I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja