Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  KOMPANIJI DES ZLATNA MEDALJA ZA KVALITET KAZANA NA 83. MEĐUNARODNOM SAJMU U NOVOM SADU
  Šampionske rakije iz DES kazana
  07.06.2016.

  DES d.o.o iz Subotice je dobitnik zlatne medalje za kvalitet procesne opreme na 83. medjunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Priznanje je dodelila stručna komisija za ocenu kvaliteta na čelu sa Prof. dr Todorom Janićem (Poljoprivredni fakultet, Novi Sad), na osnovu pregledanih i ocenjenih 36 eksponata.

  3964_1.jpg  Kako ističu u DES-u, nagrada dolazi u pravo vreme. “Zlatna medalja nam je veliki podsticaj, upravo u trenutku kada kompanija svoj kurs okreće ka novim tržištima u regionu! “

  Sajam bio više nego uspešan po pitanju ostvarenih kontakata I ugovora o budućoj saradnji. Već je tokom ove manifestacije prodato desetak kazana, ali pozivi i tražnja ne prestaju. “Realizovali smo veoma važne poslove, zaintresovanost je bila na visokom nivou, a prednjačili su privrednici sa teritorije bivše Jugoslavije” – kaže Mario Lulić, menadžer prodaje i marketinga ove kompanije.

  Posetioce sajma je najviše interesovalo kakav je kvalitet rakije iz DES kazana?

  “Šampionske rakije dolaze iz DES kazana. To su reči nagrađenih koji naše kazane koriste i po 30 godina” – ponosno ističu u DeS-u!

  Interesantno je da se baš ove godine DES odlučio da nagradi ključne ljude za razvoj branše.  Kazan od 60 litara je dobio Srđan Dimić iz fi rme „Trivulesk“ Leskovac, a drugu nagradu Đuro Popović, iz destilerije „Đurađ“ Novi Sad. Nagrađeni radnici su tehnolozi koji su najviše doprinose kvalitetu proizvoda.

  3964_2.jpgDES ove godine proslavlja značajni jubilej – 55 godina od osnivanja!  Od 2007. godine se nalazi u sastavu LION grupe. Danas spada medju najveće proizvođače bakarnih kazana za pečenje rakije u Evropi. Kompanija je uspela da tradicionalni zanatski proizvod prilagodi industrijskoj proizvodnji, tako posluje prema međunarodnim standardima ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001.  U poslednje dve godine, prodaja kazana iz kompanije DES je u ekspanziji - proizvodi se prodaju u zemljama regiona i šire: Mađarska, Rumunija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Hrvatska, Grčka. Poljska… Sve češće se javljaju kupci iz Ukrajine, Austrije, Amerike, Kanade, Australije, Novog Zelanda…

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja