Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Subotici
  Na Prozivci promocija akcije „Smanji gas”
  10.06.2016.

  Pravni fakultet za privredu i pravosuđe, Visokoškolska jedinica u Subotici, uključila se u realizaciju projekta „SMANJI GAS“, koji se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

  3976_1.jpgProjekat je namenjen unapređenju bezbednosno saobraćajne kulture.  Poznata je činjenica da mladi predstavljaju najugroženiju populacionu grupu u smislu smrtnosti, povređivanja i invalidnosti, koje nastaju kao posledica saobraćajnih nezgoda na putevima.

  —Više od 40 posto svih žrtava saobraćajnih nezgoda su mladi. Povrede nastale u saobraćajnim nezgodama su drugi uzrok smrtnosti u populaciji mladih, odmah iza HIV-a. Više od 80 posto saobraćajnih nezgoda je uzrokovalo ponašanje čoveka, a vozači sa jednom godinom iskustva izazivaju tri puta više saobraćajnih nezgoda nego iskusniji vozači.

  U petak, 10. juna u Amfi teatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Subotici, u ulici Braće Radić 38, s početkom u 14 časova, održaće se predavanje u okviru projekta „SMANJI GAS“. Nakon predavanja, na Prozivci, kod Gabrić ćuprije, od 16 do 19 časova, održaće se akcija promocije bezbednosti u saobraćaju. Posetioci će imati priliku da „dožive“ sve strahote saobraćajnih nezgoda, na simulatorima, uz pomoć najnovijih tehnologija, sa nadom da će bar deo njih u narednom periodu biti oprezniji učesnici u saobraćaju, kaže Srđan Cvijanović, menadžer kancelarije za ljudske resurse Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja