Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Branislav Lečić i Igor Jurić najavili Festival „Glas anđela“ u Bajmoku
  Ne želimo tugu i patetiku, već da se deca raduju
  13.06.2016.

  Poznati glumac Branislav Lečić i osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić najavili su u Subotici drugi Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“ koji će biti održan u Bajmoku, mestu u kom je tragično nastradala devojčica oteta 26. jula 2014. godine.

  Prvi festival održan je prošlog leta u Svetozaru Miletiću, mestu gde je pronađena ubijena devojčica iz Subotice koja je često odlazila kod bake i dede u Bajmok.

   3988_1.jpg
  Branislav Lečić i Igor Jurić

  - Ponosan sam što će ovaj projekat još dugo da živi i što će ove godine biti održan u Bajmoku jer je to mesto dugo poznato samo po crnoj hronici. Siguran sam da je festival jedan od načina da menjamo našu svest i sredinu. Prioritet nam je program posvećen takmičenju dece u etno pevanju, ali će i drugi programi biti izuzetno kvalitetni – kaže Igor Jurić.

  Napominje da je zahvalan Branislavu Lečiću što je i prošle godine bez pogovora pristao da učestvuje na festivalu. Ove godine, prvog festivalskog dana, glumac će sa Danicom Maksimović i Marijom Vicković odigrati predstavu „Indigo“.

  - Lečić je ambasador naše Fondacije, učestvuje u svim našim akcijama, ali tu su i Nataša Ninković, Milan Jovanović, fudbaler, Milica Dabović, kapiten košarkaške reprezentacije, i još desetak poznatih glumaca i sportista. Prve godine je festival imao veliku emotivnu notu, a od ove godine ne želimo tugu i patetiku, već da se deca i svi u Bajmoku raduju – kaže Jurić.

  Branislav Lečić je pozvao nadležne iz gradske uprave, pokrajine i republike da ubuduće podrže Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“, jer je podrška dobijena samo od grada i to u obliku bine.

  - U stalnom sam kontaktu sa Jurićem zbog podrške Festivalu koji je insipirisan tužnim događajem koji je mene strašno zaboleo. Razumeo sam njegova nastojanja i nameru da iz nečega što je ružno i bolno pređe u područje lepog i zanimljivog, a da sve što se desilo ostane u drugom planu. Uporni smo da festival i dalje postoji i zato se odazivaju ljudi od imena, poput Mikija Manojlovića koji je međunarodni stvaralac, ali će doći u Bajmok ne zbog luksuziranja već ozbiljnog razloga – poručio je Lečić.

  Drugi festivalski dan je posvećen mladim etno talentima. Nastupiće deset pevača iz cele Srbije koji su prošli na audicijama u Somboru i Beogradu. Za pobednika je obezbeđena stipendija od 54.000 dinara.  Direktori škola i predsednici opština iz kojih će doći takmičari najavili su pune autobuse dece kao podršku, a isto veče, uz poznatog glumca Manojlovića, nastupiće i poznata pevačica etno melodija Danica Krstić, subotička grupa „Zlatovez“, Nemanja Guzijan, Narodni orkestar RTS i „Spomenari“ iz Sombora. Za kraj, 19. juna, Jurić najavljuje spektakl za mlade, pop – rok veče. Nastupiće Mark Robertson iz Amerike, Tijana Bogićević, Aleksa Jelić i drugi pevači.  Na sve programe, osim na predstavu „Indigo“, ulaz je besplatan.  Novac od prodaje ulaznica za pozorišni komad (300 dinara) Fondacija je uložila u kupovinu televizora, računara i kompjutera za vrtić i ambulantu u Bajmoku.

  Tijana, Zoa i Marija su naši heroji

  - Subotičkoj Skupštini predali smo inicijativu da ulica u Bajmoku dobije ime Tijana Jurić i sada je sve na njima. Bilo je mnogo polemika oko toga i ja na tome ne insistiram, ali moju Tijanu, Mariju, Zoju, i druge po kojima su izglasani pojedini zakoni, doživljam kao heroje.  Tijanu doživljam kao heroja koji je dao svoj život da bi se spasili drugi životi. To je povod naše inicijativu, da kada prođete ulicom svi i policija imaju svest o tome šta se desilo. Nije povod ime moje ćerke, već da se takve stvari ne zaborave – rekao je Igor Jurić.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja