Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  O umetnicima koji nastupaju u utorak, 21.6.2016. godine
  18.06.2016.

  Odsek za tradicionalno pevanje i etnomuzikologiju Muzičke škole u Subotici će na Etnofestu izvesti repertoar za koji se veruje da sadrži u sebi arhaičniji zvuk, odnosno pesme koje se u etnomuzikološkom svetu svrstavaju u pesme starijeg stila izvođenja. Za njih je karakteristično bilo da ih u obrednim prilikama posebno izvode grupe muškaraca ili žena.

  4010_1.jpg

  Nastupaju: Emina Ibrahimović, Nemanja Hariš, Katarina Novaković, Violeta Radić, Martina Čeliković, Ines Bajić, Ivona Sarvak i Mila Savičić.  
  Klasa: Tamara Štricki Seg

  Gulaza (Izrael) aranžira i izvodi prirodnu, organsku evoluciju muzike jemenskih Jevreja. Mistični tekstovi koji su se vekovima prenosili sa majki na ćerke, u izvođenju ovog mladog sastava dobili su savremeno tumačenje i specifičnu instrumentalizaciju.  Kombinacija tradicionalnih saharskih žičanih instrumenata, perkusija, violončela i akustične gitare, vodi nas u do sada nepoznat, vrlo specifičan muzički ambijent.

  Nastupaju: Igal Mizrahi vokal, Ian Aylon gitare, Hila Epstein violončelo, Ben Aylon perkusije, ngoni

  David Yengibarian trio (Jermenija, Mađarska) je poznati peštanski sastav čije kompozicije obiluju fuzijama tradicionalne muzike i džeza, pri čemu su primetni snažni uplivi jermenskih muzičkih i neizbežno prisustvo melanhoničnog zvuka argentinskog tanga. Uz ipak lepo nijansiranu i balansiranu postavku ostalih instrumenata, trio Davida Yengibariana donosi na scenu mnogo svežine i inovacija u interpretaciji. Nastupaju: David Yengibarian – harmonika, István Bata – bas gitara, Márk Badics – bubnjevi

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja