Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Mandatar za predsednika Vlade Srbije Aleksandar Vučić u poseti Subotici
  Vučić položio temelj novog pogona „Kontinentala”
  18.06.2016.

  Polaganju kamena temeljca za novi pogon fabrike Kontinental u Subotici, koja proizvodi delove za autoindustriju, prisustvovao je mandatar nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, predsednik SNS-a Subotice Bogdan Laban • Energija radnika promeniće državu Srbiju, budućnost naše dece i doneti veće šanse za bolji život, poručio je Vučić iz Subotice!

  4012_1.jpg
  Nemačka kompanija Kontinental (Continental) u Subotici otvara novi pogon, a kamen temeljac za izgradnju nove fabrike za izradu delova za automobile, položili su Aleksandar Vučić, mandatar za predsednika Vlade Srbije, Aksel Ditman, ambasador Nemačke u Srbiji i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine.  U novu fabriku biće investirano, kako je rečeno 17 miliona evra.  Fabrika bi trebalo da zaposli još 500 radnika u novom pogonu, koji će raditi na novih 12000 kvadrata, od naredne godine, nakon što pogon bude završen.

  U Kontinental fabrici u Subotici već je zaposleno oko 600 radnika, a fabrika radi od 2011.  godine, kao pogon komponenti za industrijsku proizvodnju kamiona i automobila u Privrednoj zoni u Malom Bajmoku.

  Mandatar za predsednika Vlade Srbije Aleksandar Vučić, rekao je prilikom polaganja kamena temeljca za novu fabriku, da će podržati Koninental na širenju poslova u Srbiji.

  —Kontinental je najveći dobavljač auto delova u svetu, koji šalje svoje proizvode u Dejmlerovu i Folksvagenovu fabriku, a Srbija je zahvaljujući i ovoj proizvodnji bila druga zemlja u Evropi po broju otvorenih radnih mesta, na osnovu novih investiranja.  Značajno je interesovanje austrijskih, švajcarskih i nemačkih kompanija koje primaju na praksu učenike u okviru dualnog obrazovanja, dok srpske kompanije još nemaju veliku praksu u tome, istakao je Vučić i Privrednoj zoni u Malom Bajmoku.

  Ambasador Nemačke u Beogradu Aksel Ditman je podsetio, da se Srbija nalazi pred otvaranjem poglavlja 23 i 24 i izrazio nadu, da će to biti dodatni zamah u u nastavku reformi u oblasti vladavine prava.

  —Ukoliko se reforme nastave, optimističan sam da će još više nemačkih investitora doći u Srbiju, o čemu svedoči i poverenje nemačkog investitora u Suboticu i ovom investicijom od 17 miliona evra, rekao je prilikom polaganja kamena temeljca ambasador Aksel Ditman.

  Živko Topalović, generalni menadžer kompanije Kontinental naglasio je da je ulazak u drugu fazu projekta, rezultat rada Kontinentala i posvećenosti razvoju i investiranju te kompanije koja posluje u svetu sa 55 zemalja.

  Aleksandar Vučić je rekao da bi želeo, da i mi u Srbiji možemo ne samo da se takmičimo sa drugima na tržištu, već da u mnogo čemu pobeđujemo i budemo uspešniji, ne samo od onih zemalja u našem okruženju, koje su nekada na našem nivou ili malo iznad i ispod nas, u ekonomiji - već i sa mnogima drugima u Evropi.

  —Zato sam srećan što je po broju radnih mesta, koja su donela strane investicije, u 2015.  godini Srbija bila druga u Evropi, iza Mađarske, sa 108 posto rasta radne snage, dobijene kroz direktne strane investicije.  Želimo da se takva praksa i trend nastave i u 2017. godini, a potpuno sam uveren da i ova promena procene MMF-a za rast Srbije, predstavlja veliki impuls za sve što ćemo da radimo i unapređujemo i u narednoj godini.  Očekujem u 2017. godini i najveći rast produktivnosti u odnosu na godine unazad u Srbiji, da to bude veliki podstrek za naše radnike, jer to znači da svojom snagom i energijom možemo da napravimo od Srbije neuporedivo bolje mesto za život, istakao je mandatar Vlade Aleksandar Vučić.

  Buduća Vlada će stvarati timske rezultate

  Vučić je na pitanja novinara o formiranju Vlade rekao, da će nastaviti razgovore sa kandidatima.

  —Formiranje Vlade nije fontana želja, već ozbiljan posao, a Vlada mora da radi kao tim i donese rezultate, poput današnjeg u Subotici – gde je položen kamen temeljac za novi pogon fabrike „Kontinental“. Neke neodložne stvari postoje, koje morate da uradite, imamo velike pripreme za (današnji, prim. red) dolazak predsednika Kine, to je poseta od veoma velikog značaja za nas, a nisam siguran da ćemo stići do tada da formiramo Vladu. Ne bi bilo dobro da se uđe u taj proces i da se završava u vreme posete visokog gosta iz Kine, rekao je Vučić, ocenjujući da će Vlada biti formirana u prvoj trećini zakonskog roka, verovatno do jula meseca.


  Srbija ide u dobrom pravcu

  Kada se radi o odnosima sa SAD-om, Evropom i Rusijom, Aleksandar Vučić je rekao da sa svima ima dobre odnose, te da stvari u Srbiji idu u dobrom pravcu. O pregovorima sa MMF-om Vučić je rekao, da ukoliko budu dobri rezultati četvrte i pete revizije, tada će biti povećanja plata i penzija, bez obzira na tvrdnje MMF-a. Oko Sava Male, mandatar Vučić je rekao da se ne radi o odgovornosti gradonačelnika Beograda Siniše Malog, već da politički mešetari zapravo traže njegovu odgovornost.

  —Traže glavu Aleksandra Vučića, ali to se neće dogoditi. Mogu da udare na mene, ali ne i da traže odgovornost drugih. Ali najvažniji su novi poslovi poput ovih investiranja. Energija radnika Srbije najviše će promeniti državu i omogućiti da deci i budućim generacijama ostavimo bolju državu i veće šanse za bolji život, poručio je Aleksandar Vučić iz Subotice.

  N. H. Karanović

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja