Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  U izvođenju Subotičke filharmonije i Baletske škole Raičević, veličanstvena baletska predstava, 19. juna
  „Šeherezada” na Paliću
  19.06.2016.

  Na pres-konferenciji najavljena je baletska predstava "Šeherezada" u izvođenju Subotičke filharmonije i Baletske škole „Raičević”, a održaće se 19. juna u 20 sati, na Letnjoj pozornici na Paliću.

  Mihalj Sič (Mihály Szűcs), predsednik Umetničkog saveta Filharmonije, dr Elvira Husar, dirigent i Natalija Raičević, direktor Baletske škole „Raičević”, govorili su o tom umetničkom delu, koje će Subotičanima biti odigrano na veličanstvenoj Letnjoj pozornici u nedelju.  Šeherezada je inače simfonijsko delo Nikolaja Rimskog- Korsakova. Nastala je leta 1888.

  4013_1.jpg—Subotička filharmonija i baletska škola Raičević priređuju na Letnjoj pozornici na Paliću filharmonijsko i baletsko delo „Šeherezada”. Filharmonijskim orkestrom diriguje dr Elvira Husar, a balet je rađen prema originalnoj koreografiji Mihaila Fokina, dok su koreografiju prenele i uvežbale Natalija Raičević i Katarina Horvat. Glavni lik Šeherezade tumači Jelena Milošev, učenica četvrtog razreda Niže baletske škole, a partner joj je Nikola Stamenović, bivši učenik baletske škole Raičević, a danas učenik srednje baletske škole u Novom Sadu. U ansamblu su učenici od prvog do četvrtog razreda baletske škole Raičević. Što se Filharmonije tiče, Pal Žiga je prva violina, a nastupaju i gosti iz Budimpešte. Šeherezada je sultanova žena, koja je uspela da sačuva život pričajući svake večeri sultanu novu priču, prema pričama iz knjige „1001 noć ” i tako izbegla tragediju. U umetnički doživljaj tog dela preneće baletski talenti škole Raičević i umetnici Filharmonije.

  Karte za predstavu se mogu nabaviti u Suvenirnici ispod Gradske kuće, a ukoliko bude kiše, „Šeherazada” na prekrasnoj Letnjoj pozornici biće odložena za ponedeljak u 20 sati.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja