Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Iz nedelje u nedelju Italijanski kulturni centar „Piazza Italia“ priređuje raznovrsne kulturne događaje
  Kultura nas spaja
  21.06.2016.

  Izložbom radova koja je otvorena krajem prošle nedelje i traje još nedelju dana u prostorijama na Trgu cara Jovana Nenada 7. završena je Likovna radionica za decu Italijanskog kulturnog centra. Brojni programi spremni su i za letnje dane.

  4023_1.jpg


  Za nepunu godinu od otvaranja, tačnije tek devet meseci od kako je počeo sa radom Italijanski kulturni centar u našem gradu, ponudio je brojne sadržaje, od jezičkih kurseva do crtanja, slikanja, pevanja do koncerata i filmskih projekcija i značajno obogatio kulturni i društveni život.

  Ljubav i strast kojom rade i dele bogatstvo zemlje koju predstavljaju i otvorenost prema svima koji žele da im se pridruže kao rezultat ima sve brojnije prijatelje „Piazze Italia“.

  Dobri programi, vredan tim, nove ideje, sve je to ono što privlači pažnju i poziva u Italijanski kulturni centar koji postaje mesto koje okuplja ljude koji vole Italiju.

  Prošle subote postavljena je izložba dečijih radova likovne radionice kroz je prošlo 13-oro dece školskog uzrasta i najmlađa petogodišnja Jana. Nedavno je održan i Koncert INSIEME u Franjevačkoj crkvi gde je ZAJEDNO izveden bogat program na srpskom, mađarskom, hrvatskom i italijanskom jeziku.

  Za leto su spremne brojne nove radionice.

  Predsednik Centra Karmine Taralo koji već deset godina živi i radi u Subotici zadovoljan je dosadašnjim rezultatima i kaže da su upravo onakvi kakve je i očekivao, jer je tokom ove svoje decenije u našem gradu video da je ovo multikulturalna sredina otvorena za kulturna blaga drugih naroda.

  -Nismo se ograničili samo na učenje jezika, nego nam je želja da ponudimo što više toga što čini kulturu jednog naroda i pomaže nam da se bolje upoznamo. Ono novo što sada pripremamo jesu modna radionica i praktičan kurs italijanske kuhinje. I hrana je kao i moda deo kulture jednog naroda, a za pravljenje paste nije dovoljno samo kupiti namirnice.  Hrana zbližava ljude, a to je cilj i našeg Centra – kaže Taralo.

  Tokom proteklih devet meseci brojni učenici su uspešno završili kurs italijanskog jezika na različitim nivoima. Sporazumom o saradnji sa Evropskom Akademijom u Firenci za osmoro ih je obezbeđena stipendija za dvonedeljno učenje jezika u Italiji, a Centar ima blisku saradnju sa Ambasadom Italije i Italijanskim institutom za kulturu iz Beograda, kao i sa italijanskim preduzećima iz ovog regiona koja takođe upućuju svoje zaposlene na učenje jezika.


  L. Raos

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja