Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Trinaesti festival muzike sveta „Etnofest” na više lokacija u Subotici i na Paliću
  Performans umetnika iz sedam zemalja
  22.06.2016.

  Etnofest je muzički događaj bez presedana na teritoriji Srbije, u domenu world music- a odnosno muzike sveta, što bi bio ispravan termin na našem jeziku. Ovaj put, festival se održava na više lokacija u Subotici i na Paliću, počinje u utorak 21. juna 2016.  godine i tom prilikom festival ujedno obeležava i Dan muzike sveta (fr. Fête de la musique). U četiri koncertne večeri na festivalu nastupaju umetnici iz 7 zemalja, a Etnfest Vas ovaj put vodi muzičkim stazama od Bliskog Istoka, preko Balkana i Centralne Evrope, do Velike Britanije i čak Jamajke.

  4027_1.jpg


  Ovo je 13. festival muzike sveta koji organizuje Udruženje Etnofest. Od 2004.  godine održava na Paliću i u Subotici, a festival je ugostio mnoga poznata regionalna imena world music-a, ali i umetnika sa svih meridijana: Vlatko Stefanovski trio (Makedonija), Orthodox Celts (Srbija), Tamara Obrovac & Transhistria Ensemble (Hrvatska, Italija, Slovenija), Braća Teofilović (Srbija), Ebo Taylor & The Afrobeat Academy (Gana, Nemačka), Garifuna Collective (Belize), BaBa ZuLa (Turska), La Troba Kung-Fu (Španija), Fatima Spar und die Feedom Fries (Austrija, Turska, Bugarska, Srbija, Ukrajina), Tariqa (Maroko, Mađarska) i mnogi drugi.

  Vizija Etnofesta je da u narednih 5 godina postane najznačajnija kulturna manifestacija u regionu centralne i istočne Evrope, koja se specijalizovano bavi world music-om i srodnim umetničkim izrazom. Na tom putu, neophodna je žestoka podrška najužeg okruženja i lokalne zajednice. Što se tiče podrške publike, ona je nesumnjivo prisutna, dok je institucionalna podrška poslednjih godina više nego skromna. Ipak, Etnofest preživljava svoje pubertetske dane i konstantnošću visoko-kvalitetnih programa sasvim sigurno korača ka svom punoletstvu.

  Ulaz na festival je kao i predhodnih godina besplatan, a Grad Subotica je i dalje generalni pokrovitelj festivala.

  S.N.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja